Google Photos čuvanje fotografija i video snimaka na Androidu

Ažurirano: mart 29th, 2023
Google Photos čuvanje fotografija i video snimaka na Androidu

Google Photos je besplatna aplikacija za Android koja služi za čuvanje fotografija i video snimaka online (u cloud-u). U današnje vreme, većini korisnika su izuzetno važne fotografije i video snimci koje snimaju mobilnim telefonima, međutim, tih fotografija i video snimaka ima mnogo, tako da zauzimaju ogroman prostor u memoriji telefona.

Bilo da vam je popunjena memorija telefona, crkao vam je telefon ili jednostavno menjate mobilni, uvek je problem šta uraditi sa fotografijama i video snimcima. Najbolje rešenje ovog problema je Google Photos, ova besplatna aplikacija vam omogućava da sve vaše fotografije i video snimke čuvate na vašem Google Drive-u, bez ograničenje u broju fajlova.

Google Photos uploaduje sve vaše fotografije i video snimke na Google Drive istog trenutka kada se povežete na Wi-Fi. Pošto su vam sve fotografije i video snimci bezbedno sačuvani online, možete im uvek pristupiti putem browsera sa bilo kog uređaja koji ima pristup internetu na linku photos.google.com ili putem aplikacije Google Photos na vašem Android mobilnom telefonu. Takođe, možete obrisati fotografije i video snimke sa vašeg mobilnog telefona, da oslobodite memoriju, jer je sve sačuvano na cloud-u.

U slučaju da vam ukradu telefon, da vam telefon iznenada crkne ili jednostavno da samo kupite nov mobilni, samo se ulogujete u novi telefon sa svojim Google nalogom, instalirate Google Photos aplikaciju i sve vaše fotografije i video snimci su vam tu.

Kako da podesite Google Photos aplikaciju za neograničeno čuvanje fotografija i video snimaka online, pogledajte u našem videu.

Video transkript:

 1. Otvorite Google Photos
 2. Pritisnite ALLOW
 3. Pritisnite Turn on backup
 4. Pritisnite High-quality (free, unlimited storage), ovim ćete dobiti neograničen prostor za skladištenje fotografija
 5. Pritisnite Confirm
 6. Pritisnite Next, Next pa Done

Kako vratiti vratiti obrisane slike na Androidu?

Ukoliko ste na Androidu obrisali slike, sa Google Photos-a uvek možete ponovo preuzeti bilo koju fotografiji ili video snimak u telefon ili na računar.

Da naučite kako vratiti obrisane slike i video snimke na Androidu, pogledajte naš video (uslov je da ste prethodno imali instaliranu i podešenu aplikaciju Google Photos).

Video transkript:

 1. Otvorite Google Photos
 2. Pritisnite Library
 3. Pritisnite Bin
 4. Pritisnite i zadržite pritisak na fotografiji koju želite da vratite (ovo možete postići i pritiskom na Select pa na sliku koju želite da vratite)
 5. Pritisnite Restore
 6. Pritisnite Restore

Ukoliko ste sliku ili video klip obrisali samo iz telefona ili tableta, a ne i iz Google Photos aplikacije. U tom slučaju, da preuzmete sliku ili video klip na svoj telefon ili tablet, pratite sledeće korake:

 1. Na svom Android telefonu ili tabletu, otvorite Google Photos aplikaciju Google Photos ikonica,
 2. Tapnite prstom na sliku ili video klip koji želite da preuzmete,
 3. Tapnite prstom na More Android More ikonica (tri uspravne tačkice), pa tapnite prstom na Download (ukoliko se fotografija ili video već nalazi u vašem uređaju, opcija Download se neće pojaviti).

Pogledajte postupak na fotografiji ispod, a kliknite da je uveličate:
Google Photos skidanje slika i video klipova u telefon


Google Photos prestaje da bude besplatan servis

Kompanija Google je 11.11.2020. godine objavila da Google Photos od 01.06.2021. godine prestaje da bude besplatan servis.

Ovo će uticati globalno na milione Android korisnika širom sveta koji su do sada bezbrižno čuvali svoje fotografije i video snimke na Google nalogu.

Šta se sve tačno menja za Google Photos korisnike od 01.06.2021. godine

 1. Sve fotografije i video snimci koje ste pre 01.06.2021. imali u High quality na svom nalogu, neće se računati u zauzimanje prostora, a nakon tog datuma, sve što uploadujete na nalog počeće da se računa u zauzetost prostora i da vam umanjuje 15 GB besplatnog prostora koliko se dobija uz svaki Google nalog. Cene za dodatni prostor možete pogledati na Google One stranci.
 2. Google će 01.06.2021. lansirati novi besplatan alat u okviru Photos aplikacije, koji će vam omogućiti da lako i brzo pretražujete arhivu i predlagati vam fotografije i video snimke lošeg kvaliteta i ogromne veličine, koje možete da izbrišete i tako sačuvate prostor.

Uzimajući u obzir sve veći kvalitet kamera na mobilnim telefonima, fotografije i video snimci postaju sve boljeg kvaliteta, a samim tim i glomazniji (zauzimaju sve više mesta). 15 GB besplatnog prostora na Google nalogu će većini korisnika postati premalo, tako da ćemo morati ili da plaćamo Google-u za dodatni prostor ili da pokušamo da pronađemo neku povoljniju alternativu za čuvanje fotografija i video snimaka sa mobilnih telefona.

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

2 Komentara

 • Na koji nacin u dva klika mozemo sve slike iz galerije da prebacimo na ovaj servis?

  • Pokazali smo kako se prebacuju slike iz Android-a na Google Photos u prvom videu u ovom tekstu, pogledajte video.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *