Lightscreen – Slikanje ekrana

Lightscreen – Slikanje ekrana

Svi koji često imaju potrebu da naprave sliku ekrana, znaju koliko ovako jednostavan zadatak može oduzeti vremena. Kada za ovo koristite uobičajen način, korišćenjem dugmeta Print Screen na tastaturi, dobićete sliku celog ekrana, koju onda morate da otvorite u nekom programu za obradu slika, a ako vam treba samo deo ekrana, onda morate tu sliku i da sečete, uređujete i ko zna šta još.

Lightscreen je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10 koji će vam omogućiti da slikate ceo ili deo ekrana, a ponudiće vam i nekoliko korisnih opcija za čuvanje tog screenshot-a.

Kako radi Lightscreen?

Lightscreen je naizgled jednostavan program, ali sadrži sve opcije potrebne za lako i brzo slikanje ekrana. Kada ga instalirate imaćete izbor između obične instalacije i Portable instalacije. Portable instalacija će vam omogućiti da program instalirate na USB disk tako da ga možete koristiti na bilo kom računaru.

Lightscreen meni

Kao što smo rekli, Lightscreen služi za pravljenje screenshot-ova. Korišćenje je jednostavno. Kada pokrenete program njegova ikonica će se pojaviti u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata). Klikom na ovu ikonicu otvoriće se meni programa sa tri opcije, slikanje celog ekrana, slikanje dela ekrana i slikanje trenutno aktivnog prozora.

Među podešavanjima moguće je podesiti u kom formatu će screenshot-ovi biti sačuvani, a možete da izaberete JPG, PNG i BMP, kao i da podesite kvalitet slike. Takođe je moguće podesiti prečicu na tastaturi za sve vrste screenshot-ova koje možete da napravite. Ono što je najbolje je opcija da podesite da se screenshot-ovi automatski postavljaju na Imgur.

Lightscreen podesavanja

Glavni nedostatak Lightscreen-a je činjenica da nema osnovne opcije za crtanje koje imamo u Lightshot-u. Opcije za brzo dodavanje strelica i teksta su jako korisne, a ovde su nam itekako nedostajale.

Lightscreen je kvalitetan program, ali nije bolji od konkurencije

Lightscreen je kvalitetan program koji radi dobro i bez greške. Na žalost, opcije koje mu nedostaju su veoma bitne velikom broju korisnika. Ukoliko vam te opcije nisu potrebne, bez problema vam možemo predložiti da isprobate ovaj program.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *