RetroBar – taskbar iz prošlosti

RetroBar – taskbar iz prošlosti

Program koji ćemo vam danas prestaviti nije baš koristan i ne verujemo da će mnogi želeti da ga koriste, bar ne na neko duže vreme. Nije čak ni toliko raznovrstan, zato što ima mnogo boljih programa ove vrste. Međutim, besplatan je i budi nostalgiju. Pored toga, verujemo da će biti zanimljiv, makar starijoj generaciji, a kao što izreka kaže, ”Potražite u prošlosti vodilju za budućnost.” – Robert Jacob Goodkin.

Predstavljamo vam RetroBar, besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji nam omogućava da promenimo izgled taskbar-a (trake sa zadacima) da izgleda kako je izgledao u starim verzijama Windows-a.

Kako radi RetroBar?

RetroBar je prenosiv program, što znači da nema instalaciju, već je dovoljno samo da ga download-ujete i pokrenete. Kada ga pokrenete, taskbar će odmah promeniti izgled u onaj koji smo imali u Windows-u 95 i 98. U podešavanjima možete da izaberete i izgled Windows-a Me i XP. Bitno je pomenuti da će samo taskbar biti promenjen, dok će izgled Start menija ostati isti.

RetroBar

Na žalost, sa promenom izgleda gubimo određene funkcionalnosti koje imamo u modernom taskbar-u. To znači da nećete moći da promenite raspored otvorenih tabova, kada zadržite miša iznad taba neće se pojaviti slika koja pokazuje šta je u tom tabu, nestaće polje za notifikacije koje imamo u Windows-u 10, a desnim klikom na taskbar prikazaće se samo tri opcije. Opcija za gašenje programa, opcija za podešavanje programa i opcija za pokretanje Task Manager-a.

Među podešavanjima imamo samo nekoliko opcija. Opciju da se program pokreće zajedno sa Windows-om, opciju za odabir verzije Windows-a za koju će se taskbar prikazivati, lepši izgled fonta, da li će ikonice u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) uvek biti prikazane ili će se grupisati, da li će sat biti prikazan i podešavanje “brzog” pokretanja programa.

RetroBar podesavanja

Zaključak

RetroBar nam se svideo zato što je zagolicao našu nostalgiju, ali ne verujemo da će naići na veliku popularnost kod korisnika. Da je promena samo vizuelna i da je sva funkcionalnost modernog taskbar-a zadržana, možda bi ga preporučili. Ovako, predlažemo vam da ga isprobate, podsetite se starih dana i nastavite da koristite taskbar koji trenutno imate na svom Windows-u.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *