ScreenTemperature – brzo podešavanje osvetljenja monitora

ScreenTemperature – brzo podešavanje osvetljenja monitora

Svi znamo da gledanje u svetao ekran monitora noću zamara oči. Pritom, postoje istraživanja koja su pokazala da ovo dovodi i do lošeg sna. Rešenje je da noću smanjimo osvetljenje ekrana, a danju ga povećamo. Međutim, raditi ovo pomoću dugmića na monitoru nije baš najbolji način. Mnogo bolje rešenje je da za to iskoristiti program.

Predstavljamo vam ScreenTemperature, besplatni program za Windows Vista, 7, 8 i 10 pomoću koga možete brzo i jednostavno promeniti nivo osvetljenja ekrana.

Kako radi ScreenTemperature?

Za razliku od programa kao što je f.lux, LightBulb i Night Shift Redux, ScreenTemperature je mnogo jednostavniji program. Ne sadrži opcije za automatsko menjanje osvetljenja ekrana u zavisnosti od doba dana, već sve morate raditi “ručno”.

Prednost ovog programa je da ga je neverovatno lako koristiti. Osvetljenje ekrana se menja pomeranjem slajdera, a promene su odmah vidljive, bez potrebe za pritiskanjem dodatnih dugmića. Za svaki položaj možete videti vrednost na Kelvinovoj skali, od 2000K do 6600K.

ScreenTemperature meni

Pored pomenutog načina menjanja osvetljenja ekrana, postoji i alternativna metoda. Naime, možete da izaberete bilo koju boju, a potom pomeranjem slajdera podesite toplinu te boje na ekranu.

Kada pronađete osvetljenje koje vam najviše odgovara možete ga sačuvati, kako biste bili u prilici da mu kasnije brzo pristupite. Takođe, svakom sačuvanom podešavanju možete da dodelite prečicu na tastaturi za još brži pristup.

ScreenTemperature snimanje podesavanja

Opcija koja ScreenTemperature izdvaja od konkurencije i koja nam se veoma svidela je da ukoliko imate više od jednog monitora, svaki monitor možete posebno da podešavate. Kada sačuvate podešavanja, ona će biti sačuvana za sve monitore.

Program sadrži karticu Options (podešavanja), a nasmejalo nas je to što kada smo kliknuli na nju pronašli smo samo jednu opciju. Ta opcija je da se program pokreće zajedno sa operativnim sistemom.

Zaključak

ScreenTemperature je interesantna opcija za sve početnike i one koji žele što jednostavniji program, koji ne zahteva mnogo podešavanja i petljanja sa gomilom opcija, a radi odlično. Činjenica je da na tržištu ima drugih programa koji nude više mogućnosti, ali to nije uvek presudno, a ScreenTemperature je dokaz toga.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *