SponsorBlock – Automatsko preskakanje sponzorisanih objava na YouTube-u

SponsorBlock – Automatsko preskakanje sponzorisanih objava na YouTube-u

YouTube je, kada se prvi put pojavio, bio neverovatna platforma. Veb sajt na koji možete da postavljate video klipove, kao i da gledate one koje su postavili drugi korisnici, bez ikakvih ograničenja i potpuno besplatno. Na žalost, na ovoj, nekada fenomenalnoj platformi, godinama se gomilaju načini za zaradu, a ovo nije pokvarilo samo uživanje u gledanju, već i opšti utisak o sadržaju.

Od reklama koje se prikazuju po nekoliko puta tokom videa, preko raznih klik mamaca u uglovima ekrana, do ponuda da kupimo Premijum članarinu ili se Join-ujemo na kanal. Da stvar bude još gora, već duže vreme imamo i obavezne sponzorisane objave, koje su u suštini obična reklama koju autor lično postavi unutar videa. Problem običnih reklama je lako rešiv pomoću AdBlocker-a, ali sponzorisane objave ova alatka ne može da izleči.

SponsorBlock je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome koji će automatski preskočiti sponzorisane objave u YouTube video klipovima.

Kako radi SponsorBlock?

Kada instalirate SponsorBlock, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Ono što je najbolje je to što se SponsorBlock koristi isto kao a AdBlocker, to jest, radi u pozadini i ne zahteva nikakvu pažnju korisnika, uz malu začkoljicu.

SponsorBlock meni

Naime, SponsorBlock radi tako što kada drugi korisnici gledaju video na YouTube-u i naiđu da sponzorisanu objavu, imaju mogućnost da to prijave pomoću ikonice plugin-a. Čitav proces je izuzetno jednostavan i traje svega nekoliko sekundi.

Posle ovoga, kada gledate snimak u kome je neko obeležio sponzorisanu objavu, ona će automatski biti preskočena, a svi korisnici se ohrabruju da i sami prijavljuju sponzorisane objave, kada na njih naiđu.

Pored sponzorisanih objava, korisnici mogu da prijave i druge delove videa, kao što su lična promocija, uvodna i odjavna špica, glavni deo videa, filer sadržaj i još mnogo toga, a vi u podešavanjima možete detaljno da odredite šta će se prikazivati, a šta ne. Takođe postoji i mogućnost da napravite belu listu, a kanali ili video snimci koji se ovde nađu uopšte neće biti blokirani.

Sada vidite zašto smo rekli uz malu začkoljicu. Plugin apsolutno možete da koristite kao AdBlocker, ali ovde je ideja da korisnici rade zajedno, odnosno, jedni za druge, zato što ako niko nije obeležio sponzorisanu objavu, plugin nema mogućnost da to sam uradi.

SponsorBlock podesavanja

SponsorBlock je korak ka boljem YouTube-u

SponsorBlock je jedan od retkih plugin-ova za koje smatramo da su obavezan dodatak svakom internet pregledaču, pogotovu ako volite da gledate YouTube. Način na koji radi, iako nije savršen, izgleda kao jedini da se reši problem sponzorisanih objava na YouTube-u. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da SponsorBlock apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo SponsorBlock verziju za Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *