Wipe – počistite junk fajlove u Windows-u

Wipe – počistite junk fajlove u Windows-u

Previše “privremenih” (temporary files) i “đubre” (junk files) fajlova na hard disku, ne samo da nepotrebno zauzima prostor, već usporava rad računara i predstavlja bezbednosni rizik, zato što se među ovim fajlovima mogu naći i lozinke.

Postoji mnogo programa koji nam pomažu da ovo rešimo, a i sam Windows ima svoj Disk Cleanup, koji dolazi u paketu sa operativnim sistemom. Da bi nam neki program privukao pažnju mora se nečim izdvojiti od konkurencije, a brzina rada i jednostavnost korišćenja su tu bitne stavke.

Jedan takav program je Wipe, besplatan program za Windows 7, 8 i 10. Zbog opcija koje nudi, načina implementacije tih opcija i jednostavnosti korišćenja, određenim korisnicima će, verujemo, biti veoma interesantan.

Kako se Wipe rešava “junk” fajlova

Pošto download-ujete, instalirate i pokrenete Wipe, skeniranje sistema će automatski započeti. Veliki broj na sredini interfejsa predstavlja količinu pronađenog “đubreta”. Po završetku skeniranja, pritisnite taster Delete i izvršiće se čišćenje.

Wipe skeniranje

Upotreba programa je krajnje jednostavna i ne zahteva ama baš nikakvo predznanje ili naročitu umešnost. Korisnički interfejs je lep i pregledan, a sve naj bitnije komande su vidljive i lako dostupne, tako da nema nepotrebnog lutanja po opcijama.

U sekciji Details, možete videti šta sve program skenira i šta će sve biti obrisano, pa ako ne želite sve da brišete, ovde možete to da promenite, a sve ovo je organizovano u kategorije zbog lakšeg snalaženja. Podrazumevana podešavanja su takva da se obavlja uobičajeno čišćenje sistema, koje utiče na normalno korišćenje računara, a dodatne stavke koje se mogu uključiti se preporučuju samo onima koji znaju tačno šta radite.

Wipe - Details mani

Pored jednostavnosti, program se fokusira i na brzinu, a proces skeniranja i čišćenja traje svega nekoliko minuta. Za sve korisnike, koji ne žele da petljaju sa podešavanjima i treba im program koji će brzo i pouzdano da obavi posao, ovo je prava stvar.

Kritika Wipe-ovog biznis modela

Wipe je besplatan program sa premium (plaćenom) verzijom. Kao takav, činjenica je da određenje opcije moraju ostati zaključane da bi plaćena verzija bila primamljiva.

Za početak, dobra vest je da vas program ne “napada” reklamama, iako će vam ih povremeno prikazati, problem dolazi od toga da je previše zaključano iza pretplate. Bilo kakvo detaljnije podešavanje ili neke od naprednijih opcija nisu dostupne. Navikli smo od konkurentnih programa da nam omoguće makar neke od ovih opcija, a ovde je dostupna samo osnovna funkcionalnost, koja je, do duše, fenomenalna.

Naša preporuka za čišćenje Windows-a

I pored ove zamerke, Wipe-ova jednostavnost i brzina rada su njegova najveća prednost, koje ga čine efikasnom opcijom za korisnike svih nivoa iskustva i zato dobija našu toplu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *