WorkspaceCover – Sakrijte svoj desktop u Windows-u

WorkspaceCover – Sakrijte svoj desktop u Windows-u

Danas, kada su rad od kuće i online sastanci postali svakodnevica, često se dešava da imamo potrebu da podelimo sliku sa svog ekrana sa kolegama. U ovom slučaj uvek vodimo računa o tome šta se vidi na ekranu, a mnogi od nas jednostavno ugase sve programe, osim onih koji su neophodni za sastanak. Složićete se sa nama da sve ovo posle nekog vremena postaje izuzetno zamorno.

WorkspaceCover je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da sakrijete sve prozore, osim onih koje želite da se vide.

Kako radi WorkspaceCover?

WorkspaceCover je namenjen onima koji često prisustvuju online satancima u kojima imaju potrebu da podele svoj ekran sa kolegama. Program je prenosan, što znači da ne sadrži instalaciju i sve što je potrebno da uradite je da ga preuzmete, raspakujete i pokrenete.

WorkspaceCover desktop

WorkspaceCover radi po iznenađujuće jednostavnom principu. Kada pokrenete program, čitav vaš ekran, osim taskbar-a (traka sa zadacima), će prekriti bela površina, kao neki prekrivač. Vi sada iz taskbar-a otvorite prozor koji želite da se vidi, a svi ostali prozori će ostati sakriveni iza prekrivača. Desnim klikom na prekrivač ili klikom na ikonicu programa u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata), otvara se kontekstualni meni pomoću koga upravljate WorkspaceCover-om i koji sadrži svega nekoliko opcija.

Prvo što možete da uradite da uključite opciju koja će prekrivač uvek držati iznad svih ostalih prozora. Na ovaj način možete biti sigurni da nećete greškom da otvorite neki prozor. Takođe, možete da promenite boju prekrivača, kao i da uključite da je ikonica u System Tray-u uvek vidljiva.

WorkspaceCover kontekstualni meni

Na žalost, WorkspaceCover nema nikakvih dodatnih opcija. Nema podršku za više-monitorsko okruženje, što iskreno i nije toliko veliki nedostatak. Međutim, opcija koja mu itekako fali je mogućnost podešavanja veličine i pozicije prekrivača. Ovako kako je, jedino možete da prekrijete ceo ekran. Mnogo bolje bi bilo da možemo da napravimo segmentirani ekran, gde su sakriveni samo određeni delovi.

WorkspaceCover može da bude veoma koristan, mada mu fale neke bitne opcije

WorkspaceCover može biti od velike pomoći onima koji često dele svoj ekran sa kolegama. Na žalost, fale mu određene opcije da bi dostigao pun potencijal i nadamo se da će autori na ovome da porade. Ovako kako je, njegova primenljivost je poprilično ograničena. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug.

Platforma:

Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *