Politika privatnosti

Politika privatnosti

Korišćenjem ovog sajta, složili ste se sa uslovima korišćenja.

Prilikom svake posete sajtu, prikupljamo određene podatke o posetiocima.

Koje podatke prikupljamo od posetilaca našeg sajta?

  1. Ime, prezime i mejl adresu
  2. IP adresu
  3. Postavljamo nekoliko kolačića u internet pregledač posetilaca

Kada i zašto prikupljamo iznad navedene podatke?

1. Ime, prezime i mejl adresu prikupljamo kada se posetilac dobrovoljno prijavi na naš besplatni mejl bilten (newsletter), kada nam pošalje poruku putem kontakt forme ili kada ostavi komentar na našem sajtu. Mejl bilten šaljemo jednom nedeljno i u njemu se nalaze objave sa našeg sajta. Garantujemo da podaci koje korisnici ostave prijavljujući se za mejl bilten nikada neće biti korišćeni za bilo koju drugu svrhu, osim za slanje biltena za koji su se korisnici prijavili. Korisnik se u svakom trenutku može trajno odjaviti sa našeg mejl biltena klikom na link za odjavu koji se nalazi na dnu svakog našeg poslatog mejla. Podaci koje popunite prilikom slanja poruke putem kontakt forme, koriste se isključivo za komunikaciju vezano za poslatu poruku. Podaci koje popunite prilikom ostavljanja komentara, koriste se za automatsko odobravanje komentara korisnicima koji imaju prethodno odobrene komentare ili za blokiranje mogućnosti komentarisanja korisnicima koji krše pravila navedena u uslovima korišćenja našeg sajta. Iako se prilikom ostavljanja komentara upisuju ime, prezime i mejl, na sajtu biva prikazano samo ime i prezime, a mejl služi za administraciju komentara i za slanje obaveštenja korisniku ukoliko neko odgovori na ostavljeni komentar. Mejl koji se upisuje prilikom ostavljanja komentara vidljiv je samo redakciji sajta.

2. IP adresa svakog posetioca sajta snima se na 3 mesta: Acess Log na našem serveru, Google Analytics i CloudFlare. Acess Log na našem serveru se koristi da bi smo imali uvid u broj poseta i aktivnosti sa određene IP adrese i shodno tome mogli da preduzmemo odgovarajuće korake kako bi smo zaštitili server i omogućili neometano funkcionisanje našeg sajta. Takođe, IP adresu iz acess loga servera možemo proslediti istražnim organima Republike Srbije, ako od istih dobijemo zakonom propisani nalog. Google Analytics je opšte prihvaćena alatka razvijena od strane Google korporacije, koja služi za praćenje statistike poseta sajtu. Da pročitate politiku privatnosti Google Analytics-a, kliknite OVDE. CloudFlare je servis koji koristimo da bi se fotografije i ostali statični fajlovi sa našeg sajta prikazivali korisnicima maksimalno brzo. Da pročitate CloudFlare politiku privatnosti, kliknite OVDE.

3. Kolačiće u u internet pregledač posetilaca postavlja softver koji pokreće naš sajt, Google Analytics, Google Ads i CloudFlare. Kolačići koje postavlja softver koji pokreće naš sajt služe da odvoje ulogovane korisnike (administraciju sajta), od neulogovanih posetilaca, kao i za regulisanje prikazivanja keširanih stranica (stranice koje se ne učitavaju iz baze podataka, već su sačuvane kao običan html na serveru) sajta radi bržeg prikazivanja posetiocima. Da pročitate zašto Google postavlja kolačiće i kako ih koristi, kliknite OVDE. Da pročitate zašto CloudFlare postavlja kolačiće i kako ih koristi, kliknite OVDE.

Pojašnjenje

Ukratko, sve iznad navedeno, koristimo i primenjujemo isključivo u najboljoj nameri, kako bi smo posetiocima našeg sajta omogućili što prijatnije i što kvalitetnije korisničko iskustvo.

Kontakt

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezanih za našu politiku privatnosti možete nas kontaktirati putem mejla: [email protected]

Uslove korišćenja našeg sajta možete pročitati na linku besplatniprogrami.org/uslovi-koriscenja