7+ Taskbar Tweaker

7+ Taskbar Tweaker

Taskbar (trakа sa zadacima) je veoma važan deo Windows-a i to je jedan od glavnih alata pomoću koga upravljamo pokrenutim programima. Pomoću njega možemo brzo da navigiramo između prozora programa, imamo Start dugme pomoću koga pokrećemo programe i System Tray koji sadrži sat i ikonice programa koji rade u pozadini, a u Windows-u 10 i polje za pretragu.

Opcije koje dobijamo, iako veoma dobre, uvek mogu biti bolje. Predstavljamo vam 7+ Taskbar Tweaker, besplatni program za Windows 7, 8 i 10 koji nam omogućava da dodatno oblikujemo i prilagodimo funkcije Taskbar-a.

Šta je 7+ Taskbar Tweaker?

7+ Taskbar Tweaker je mali program koji sadrži samo jedan prozor, ali mogućnosti koje nudi mogu učiniti upravljanje Windows-om mnogo bržim i jednostavnijim. U programu nema ničega previše komplikovanog. Problem je u tome što opcije koje sadrži nisu baš najbolje objašnjene, pa će početnicima snalaženje biti pomalo otežano.

7+ Taskbar Tweaker meni

Opcije programa su podeljene u tri grupe. U prvu grupu spadaju sve opcije vezane za tastere miša i tabove pokrenutih programa, u drugu opcije koje se bave grupisanjem i kombinovanjem, a u treću ostala podešavanja Taskbar-a. Standardne opcije, su obeležene natpisom Default, tako da uvek možete sve da vratite onako kako je bilo, pa možete bez straha da isprobavate opcije koje nudi.

Među opcijama koje možemo da menjamo izdvajamo mogućnost da klikom na točkić miša gasimo pokrenute programe, slično kao sa tabovima u browser-u. Standardno, ovo otvara novu instancu programa, što se retko koristi, a u mnogim programima nije ni moguće.

Posebno nam se svidela opcija da klikom točkićem miša na prazan prostor minimizujemo sve programe. Ukoliko imate dva ili više monitora, kliktanje na “Show desktop” dugme može biti nezgodno pošto ćete, ako ne pazite, kliknuti na dugme Start na drugom monitoru. Ukoliko uključite ovu opciju, postoji i opcija da sakrijete “Show desktop” dugme.

Takođe možete da podesite šta će se desiti kada kliknete duplim klikom na prazan prostor, na primer da se pokrene Task Manager ili ugase svi zvukovi. Standardo se neće ništa dogoditi. Još jedna veoma zgodna opcija je da kada ste mišem iznad Taskbar-a, rotiranjem točkića pojačavate, odnosno utišate zvuk.

Zaključak

7+ Taskbar Tweaker je odličan program i veoma nam se svideo. Sadrži mnogo korisnih i interesantnih funkcija. Predlažemo vam da ga isprobate, uveravamo vas da ćete naći bar nekoliko podešavanja koja će vam se svideti.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *