AfmToPfm – Konverzija fontova

AfmToPfm – Konverzija fontova

Ukoliko na svoj Windows računar pokušate da instalirate font koji nije u formatu koji ovaj operativni sistem podržava, doći će do greške i nećete moći da instalirate taj font. Ovo je slučaj ukoliko želite da instalirate font u AFM formatu. Rešenje je izvršiti konverziju u PFM format, koji Windows podržava.

AfmToPfm je besplatan program za Windows Vista, 7, 8 i 10 koji će vam omogućiti da konvertujete fontove koji su u AFM formatu u PFM format.

Kako radi AfmToPfm?

AfmToPfm je program koji, kako mu i samo ime kaže, konvertujete fontove koji su u AFM formatu u PFM format. Međutim, šta su AFM i PFM formati? AFM (Adobe Font Metrics) je osmislila kompanija Adobe, dok je PFM (Printer Font Metrics) format koji koristi Windows. AFM format je danas prevaziđen i nije podržan u Windows-u, tako da ukoliko pokušate da instalirate font u ovom formatu, to neće biti moguće.

AfmToPfm meni

AfmToPfm funkcioniše po jednostavnom principu. Kada pokrenete program ugledaćete korisnički interfejs koji je podeljen na dva dela. Sa desne strane se nalaze komande za dodavanje fajlova koje želite da konvertujete, a sa leve je meni u kome će fajlovi koje dodate biti izlistani.

Kada dodate sve fajlove koje želite da konvertujete, kliknite na dugme “Convert PFM Files” i za dobićete fontove u PFM formatu koje, bez problema, možete da instalirate u Windows. Ceo proces traje svega nekoliko sekundi, čak i kada konvertujete veliki broj fajlova odjednom.

AfmToPfm ne sadrži nikakva podešavanja, niti dodatne funkcije, osim jedne. To je mogućnost integracije sa FontExpert Font Manager programom, koji služi za upravljanje fontovima i koji se plaća.

Iskreno, sviđa nam se to što AfmToPfm ne pokušava da “nagura” opcije koje mu nisu potrebne. Ovako kako je sada je, po našem mišljenju, savršeno. Program radi jednu stvar, radi je brzo i bez greške i izuzetno je jednostavan za korišćenje.

AfmToPfm je odličan, mali program koji može mnogo da pomogne

AfmToPfm je odličan program. Radi savršeno, a posebno nam se svidela njegova jednostavnost. Ukoliko vam je potrebno da fontove koji se nalaze u AFM formatu konvertujete u PFM format, ovo je fenomenalno rešenje.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *