AlbumPaper – Promena pozadine na desktop-u u ritmu muzike

AlbumPaper – Promena pozadine na desktop-u u ritmu muzike

Programa koji automatski menjaju pozadinu na desktop-u ima mnogo, da ne pominjemo da je ovo nešto što možete da uradite i direktno iz Windows-a, bez korišćenja dodatnih alata. Iz ovog razloga, ovakvi programi teško mogu da nas zainteresuju, osim ako ne rade nešto što do sada nismo videli i osim ako to nešto nije zanimljivo i korisno. Sa zadovoljstvom vam možemo reći da program koji ćemo vam danas predstaviti ispunjava oba ova uslova.

AlbumPaper je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će, kada slušate muziku, na desktop postaviti sliku sa albuma pesme koja se trenutno reprodukuje.

Kako radi AlbumPaper?

Kada instalirate i pokrenete AlbumPaper pojaviće se meni koji je poprilično ružan, a odmah ćete dobiti i notifikaciju da program ne može da funkcioniše zato što nije pravilno podešen. Prvo što moramo reći je da program radi isključivo kada muziku slušate putem Spotify ili Last.fm servisa. To znači da kada slušate muziku sa, na primer, YouTube ili sa svog računara, program neće raditi.

AlbumPaper meni

Sledeća stavka je podešavanje. Iz menija programa treba da odaberete koji servis za muziku želite da koristite, posle čega je potrebno da odete na veb sajt željenog servisa, ulogujete se ili napravite nalog i obezbedite API ključeve za povezivanje. Ukoliko ne znate šta je ovo, bez brige! Autori AlbumPaper-a su obezbedili detaljno objašnjenje i uputstvo kako da ovo uradite, a objašnjenjima pristupate direktno iz programa.

Kada završite sa podešavanjima, idite na veb sajt za slušanje muzike koji ste odabrali, pustite pesmu koju želite i na vašem desktop-u će se pojaviti slika sa albuma pesme koju slušate. Kada se pesma promeni, automatski će se promeniti i slika na desktop-u, naravno ako je pesma sa nekog drugog albuma.

Među podešavanjima nema mnogo opcija. Možete da podesite kako će se slika videti, njenu providnost, ukoliko je slika manja nego vaš desktop, kako će se program sa ovim nositi, a možete i da promenite temu, to jest boju menija sa podešavanjima. Ono što nam se veoma svidelo je to što kada prestanete sa slušanjem muzike, na desktop će se automatski vratiti originalna slika.

AlbumPaper je fenomenalan program, koji radi nešto što do sada nismo videli

Iskreno, do sada nikada nismo videli ovako nešto. Ideja programa je fenomenalna pa verujemo da će AlbumPaper pronaći svoju publiku. Najveći nedostatak je to što program radi samo kada za slušanje muzike koristite Spotify ili Last.fm, ali ovo nije tako veliki nedostatak. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da AlbumPaper dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *