Astounding Dock – Bolja organizacija ikonica u Windows-u

Astounding Dock – Bolja organizacija ikonica u Windows-u

Desktop pretrpan ikonicama ne samo da izgleda ružno, već je i snalaženje maltene nemoguće. Međutim, kako odoleti kada je tu pristup programima daleko najlakši i najzgodniji? Imamo rešenje koje će vam pomoći da bolje organizujete svoju radnu površinu.

Astounding Dock je besplatan program za Windows Vista, 7, 8, 10, koji će vam omogućiti da napravite dodatni taskbar (traka sa zadacima) u koji možete da smestite svoje najkorišćenije programe i tako bolje organizujete svoj desktop.

Kako radi Astounding Dock?

Kada instalirate i pokrenete Astounding Dock, uz desnu ivicu ekrana biće dodat novi taskbar. Ovaj takbar se neće videti sve dok mišem ne dođete desne ivice ekrana, posle čega će se pojaviti i prikazati ikonice koji ste sami u njega postavili.

Astounding Dock meni

Na početku Astounding Dock će, naravno, biti potpuno prazan. Pre nego što krenete da “ubacujete” ikonice, prvo što treba da uradite je da razmislite u koje kategorije želite da podelite svoje prečice.

Možete da napravite koliko god hoćete kategorija, ali treba imati u vidu da ste ograničeni veličinom ovog novog taskbar-a. Kategorije koje napravite će u Astounding Dock-u izgledati kao svojevrsni tab-ovi, na koje kada kliknete, otvoriće se i prikazati ikonice koje se tu nalaze.

Sada na red dolazi dodavanje prečica. Prečice možete da dodate na dva načina. Možete ih jednostavno “prevući” do željene lokacije, ali ih možete i dodati putem izmenjene Browse metode.

Naime, umesto File Manager-a u kome morate da dođete do folder-a svakog programa posebno i tu obeležite i dodate fajl koji želite, Astounding Dock će skenirati vaš računar i prikazati vam listu svih programa koji instalirani, a vi jednostavno odaberite željeni program, odredite njegovu kategoriju i kliknite na dugme za dodavanje. Ovaj metod je dosta zgodniji od “prevlačenja” ikonica, a dodatno pomaže opcija za pretragu koje se nalazi u okviru ovog menija.

Astounding Dock dodavanje precica

Što se podešavanja tiče, nema mnogo opcija, ali one koje su tu su sasvim dovoljne. Možete da odaberete uz koju ivicu ekrana će se Astounding Dock postaviti, kao i na kom monitoru će se prikazivati, ukoliko imate više od jednog monitora. Takođe, možete da odredite koliko ikonica će biti prikazano u jednom redu i brzinu prikazivanja i nestajanja ovog taskbar-a. Možete mu promeniti i izgled odabirom jedne od 5 tema.

Astounding Dock je zgodan način da “počistite” svoj desktop

Postoji mnogo programa koji, na različite načine, pokušavaju da nam pomognu da bolje organizujemo svoju radnu površinu. Astounding Dock to radi na elegantan i zgodan način, koje će se, sigurni smo, svideti mnogim korisnicima. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *