BatteryMon – detaljne informacije o bateriji laptop-a

BatteryMon – detaljne informacije o bateriji laptop-a

Opšte je poznato da je baterija, najčešće, prvo što se pokvari na laptop-u, ali ukoliko ste nepažljivi, pa da kao pisac ovog teksta, bacite upaljač u pravcu laptop-a, koji je star svega nekoliko sati i polomite ekran (istinita priča), u takvim slučajevima, ne važi pravilo da baterija prva odlazi. Uglavnom, ako uspete da izbegnete mehanička oštećenja laptopa, baterija je 100% prvo što će crkne, a razlog za ovo je činjenica da su baterije podložne koroziji, fizičkom oštećenju zbog jakog napona struje ili udara groma, a verovatno najviše zbog lošeg rukovanja baterijom.

Zbog ovoga je dobra ideja imati program koji nam pomaže da pratimo rad baterije i koji nam šalje notifikacije kada dođe do problema. Predstavljamo vam BatteryMon, besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji nam pruža uvid u mnoštvo informacija o radu baterije na laptop-u.

Kako radi BatteryMon?

Posle jednostavne instalacije BatteryMon-a, koja neće pokušati da vam uvali nikakve dodatne programe, pojaviće se glavni meni aplikacije. Korisnički interfejs izgleda zastarelo, ali je pregledan i funkcionalan, tako da nemamo zamerki.

BatteryMon meni

U glavnom meniju će biti prikazane sve osnovne informacije vezane za vašu bateriju, među kojima su izvor napajanja, status baterije, preostala energija i vreme koliko će baterija raditi pre nego što se mora napuniti, ukupno vreme rada baterije i druge informacije. Takođe, postoji i “živi” grafikon koji će u realnom vremenu prikazivati stanje baterije.

Za više informacija tu je Battery Information meni u kome ćete naći detaljne informacije po pitanju baterije. Ovde imamo ime proizvođača, serijski broj, tip korišćenja baterije, da li je moguće napuniti bateriju, preostali ciklusi punjenja baterije i još mnogo drugih informacija.

BatteryMon Battery Information

Opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da podesite notifikacije kada se određeni uslovi ispune. Tako, na primer, možete da podesite da vas program obavesti kada se baterija isprazni ispod određenog nivoa ili ukoliko temperatura baterije pređe određeni prag.

BatteryMon je program koji nije namenjen početnicima, ali ga i oni mogu koristiti. Najbitnije informacije o bateriji su lako dostupne u glavnom meniju, a praćenje rada je jednostavno pomoću grafikona. Najveća prepreka je to što podaci koje dobijate nisu objašnjeni, pa ćete morati da koristite internet kao bi otkrili njihovo značenje.

Zaključak

BatteryMon je odličan program i tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug. Pruža detaljne informacije o bateriji i namenjen je naprednim korisnicima, ali ga i početnici mogu koristiti.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *