BuiltWith – Analiziranje veb sajtova

BuiltWith – Analiziranje veb sajtova

Veb sajt builtwith.com pruža informacije o tehnologijama koje određeni veb sajt koristi kao i statističke podatke o popularnim trendovima kada je u pitanju veb development. Ovde možete da pronađete informacije o tome koji programski jezici su najpopularniji, koje platforme i framework-ovi se najviše koriste, kao i da li se popularnost određenog alata povećava ili smanjuje. Međutim, šta kada želite da pogledate pomoću kojih tehnologija i alata je određeni veb sajt napravljen bez da otvarate sajt builtwith.com?

BuiltWith je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome koji će vam omogućiti da brzo i lako, direktno iz internet prgledača pogledate pomoću kojih tehnologija i alata je određeni veb sajt napravljen.

Kako radi BuiltWith?

BuiltWith je plugin koji je napravila ista kompanija koja stoji iza veb sajta builtwith.com. Kada instalirate plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana, u delu internet pregledača rezervisanom za ikonice plugin-ova. Prvo što treba da uradite je da napravite besplatan nalog, posle čega je plugin spreman za upotrebu.

Korišćenje je izuzetno jednostavno. Uđite na veb sajt koji želite da analizirate, kliknite na ikonicu plugin-a i u novootvorenom meniju ćete biti prikazane detaljne informacije o tome pomoću koje platforme je veb sajt napravljen, koje framework-e koristi, kada je u pitanju WordPress, moći ćete da vidite instalirane plugin-ove, kao i veliki broj dodatnih informacija.

BuiltWith meni

Na žalost nije sve tako savršeno. Prvi problem je da postoje veb sajtovi, kao što je Google, koji će “vraćati” pogrešne informacije, tako da ovim podacima ne možete da verujete. Ovo je najčešće slučaj sa većim sajtovima, tako da plugin-u možete verovati kada su u pitanju manji sajtovi.

Mnogo veći problem je to što besplatna verzija plugin-a omogućava samo 10 analiza dnevno. Imajte u vidu da ovo nije 10 analiza različitih veb sajtova. Svaki put kada ste na nekom veb sajtu i kliknete na ikonicu plugin-a, to će se računati kao jedna analiza. To znači da ako vam je potrebno da više puta pogledate informacije za jedan isti veb sajt, to možete uraditi samo 10 puta. Ovo je po našem mišljenju loš model, koji BuiltWith čini maltene neupotrebljivim, barem dok ne platite.

BuiltWith je odličan plugin, ali tek kada platite

BuiltWith je odličan i izuzetno koristan plugin, kako za programere, tako i za vlasnike veb sajtova. Na žalost, nikako ne možemo da ga kategorišemo kao besplatan program, iako se tako reklamira. Minimalnih 10 analiza dnevno nije dovoljno ni da se propisno isproba plugin, a kamoli da se koristi u svakodnevnom radu, tako da vam predlažemo da pronađete neki drugi program koji je stvarno besplatan. Ako vam je potrebno više od 10 provera tehnologije za veb sajtove dnevno, ostaje vam samo provere vršite direktno na sajtu builtwith.com.

Platforma:
Mozilla Firefox i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo BuiltWith verziju za Mozilla Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Google Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *