DeadEye – Slikanje ekrana i Color Picker

DeadEye – Slikanje ekrana i Color Picker

Kada se profesionalno bavite nekim poslom na računaru, od najveće važnosti su alati, to jest, programi koje koristite. Većina korisnika želi da instalira program koji radi jednu ili više svari i da od tog trenutka više o tome ne razmišlja. Zato smo veliki kritičari besplatnih programa koji stavljaju prevelika ograničenja, do te mere da sam program postane problem.

DeadEye je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da napravite sliku ekrana, kao i da dobijete hex kod boje na ekranu. Ono što nam se najviše sviđa kod ovog jednostavnog program je to što ukoliko prihvatite njegova ograničenja, nikada više nećete razmišljati o alatima za ovo što radi.

Kako radi DeadEye?

DeadEye je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete, njegova ikonica će se smestiti u System Tray, a odavde jedino možete da pristupite podešavanjima programa. DeadEye ima dve funkcije. Prva je mogućnost da napravite sliku ekrana, a druga da dobijete hex kod boje na ekranu.

DeadEye podesavanje slikanja ekrana

Slikanje ekrana radi tako što pritisnete prečicu na tastaturi, koju možete da promenite u podešavanjima i ekran će blago potamneti. Sada mišem obeležite deo ekrana koji želite da slikate i kada pustite miša i slika će biti sačuvana u Clipboard-u.

I drugu opciju, dobijanje hex koda boje sa ekrana, započinjete pritiskom na prečicu na tastaturi. Sada će se strelica miša promeniti u lupu i videćete uvećano sve što se nalazi ispod. Na ovaj način lako možete da odaberete željenu boju, a kao i kod izrade screenshot-ova, kada kliknete, hex kod boje će se prekopirati u Clipboard.

DeadEye podesavanje Color Picker

U podešavanjima nema mnogo toga. Za slikanje ekrana možete da uključite mrežu i prikazivanje dimenzija slike, a za Color Picker moći ćete da promenite oblik lupe. Naravno za obe opcije ćete moći da promenite prečicu, kao i da uključite da se program automatski pokreće zajedno sa računarom.

DeadEye je fenomenalan program, ukoliko vam ne smetaju njegova ograničenja

Iskreno, za obe funkcije koje DeadEye nudi postoje mnogo bolji i kompleksniji programi. Međutim, većini korisnika dodatne opcije nisu potrebne i ono što im je najbitnije je da je program pouzdan i zgodan za korišćenje. Naše mišljenje je da DeadEye ovakvim korisnicima pruža upravo to. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da DeadEye dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *