Desktop Icons Spacing Controller

Desktop Icons Spacing Controller

Desktop u Windows-u je podeljen nevidljivom mrežom. Ikonice na desktop-u se organizuju tako što se ređaju u polja ove mreže. U podešavanjima Windows-a se može menjati veličina, kao i način organizacije ikonica na desktop-u. Međutim, razmak između ikonica se ne može promeniti u podešavanjima, a jedini način je menjanje vrednosti u registrima.

Mnogo jednostavniji način je Desktop Icons Spacing Controller, besplatni program za Windows 7, 8 i 10. Pomoću ovog programa moći ćete brzo i jednostavno da promenite razmak između ikonica na desktop-u.

Kako se koristi Desktop Icons Spacing Controller?

Kada download-ujete Desktop Icons Spacing Controller, nema instalacije. Sve što je potrebno da uradite je da ga raspakujete i pokrenete. Pošto se radi o veoma jednostavnom programu, takav mu je i korisnički interfejs.

Desktop Icons Spacing Controller meni

Najveći deo interfejsa zauzimaju dva slajdera. Gornji slajder kontroliše horizontalni, a donji vertikalni razmak između ikonica. Pomeranjem ova dva slajdera podešavate razmak između ikonica na desktop-u.

Kada završite sa podešavanjem slajdera, da bi promene imale efekta, potrebno je da kliknite na dugme Apply Spacing i restartujte računar. Klikom na dugme Restore Defaults vraćate sve kako je bilo pre bilo kakvih podešavanja.

Najveći problem Desktop Icons Spacing Controller-a je taj što efekte podešavanja možete videti samo posle restartovanja računara. To znači da kada promenite razmak između ikonica, efekte tih promena nećete videti odmah, pa nećete ni znati da li ste zadovoljni njima. Da bi sve podesili kako vam odgovara, možda ćete morati da restartujete računar i nekoliko puta.

Zaključak

Desktop Icons Spacing Controller je zgodan program. Korišćenje je veoma lako, a kada jednom podesite razmak između ikonica, program možete obrisati. Priznajemo da je nezgodno to što se računar mora restartovati da bi se videli efekti podešavanja, ali ne mislimo da je to preveliki problem, posebno ako uzmemo u obzir da će većina nas ovaj program iskoristiti samo jednom.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *