DesktopDynamic – Video kao pozadina za desktop

DesktopDynamic – Video kao pozadina za desktop

Da li ste ikada poželeli da umesto slike na desktop-u imate video? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, ovo je pravi program za vas. DesktopDynamic je besplatan program za Windows 10 i 11 pomoću koga ćete moći da postavite video kao pozadinu za desktop.

Kako radi DesktopDynamic?

DesktopDynamic je prenosiv program, što znači da nema instalaciju već je dovoljno samo da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete slika na vašem desktop-u će automatski biti zamenjena videom koji je u stilu japanskih anime crtanih filmova.

DesktopDynamic config fajl

Ukoliko pogledate sliku iznad ovog pasusa, primetićete da smo umesto menija programa stavili sliku tekstualnog dokumenta. Razlog za ovo je činjenica da DesktopDynamic ne sadrži nikakav meni, a programom upravljate menjanjem parametara config.ini fajla, a slika iznad je upravo slika tog fajla.

Kao što možete da vidite, tu se nalaze samo tri parametra. Prvi parametar je source i ovde se nalazi naziv video fajla koji želite da koristite za pozadinu. Podržani formati su MOV i MP4, što i nije baš neki izbor. Sledeći parametar je volume i ovde određujete jačinu zvuka videa. Poslednji parametar je mode i njime određujete šta će se prikazivati na desktop-u, a osim videa to može biti i sadržaj nekog URL-a koji u sebi sadrži video.

Pored config.ini fajla, programom možete da upravljate i pomoću ikonice DesktopDynamic-a koja se nalazi u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata). Desnim klikom na ovu ikonicu pozivate meni u kome se nalaze četiri opcije. Te opcije su, opcija za gašenje programa, opcija pomoću koje će se program pokretati zajedno sa Windows-om, opcija koja će pauzirati, odnosno nastaviti reprodukciju videa i opcija za isključivanje, to jest uključivanje zvuka.

Ako zanemarimo katastrofalno upravljanje programom, DesktopDynamic nam se itekako svideo

Iskreno, upravljanje DesktopDynamic-om je katastrofalno. Nedostatak korisničkog interfejsa je ogroman minus i nikako ga ne možemo zanemariti. Menjanje načina na koji program funkcioniše pomoću konfiguracionog fajla nije neuobičajeno, ali je ovo je obično rezervisano za napredne ili manje važne funkcije. Ovo je prvi put da vidimo da je ovo primaran način za upravljanje programom.

Međutim, uprkos ovome, program radi savršeno i bez greške. Ukoliko možete da zanemarite nedostatak korisničkog interfejsa, verujemo da će vam se DesktopDynamic itekako svideti.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *