DesktopUp – Napravite neograničen broj dodatnih desktop-ova

DesktopUp – Napravite neograničen broj dodatnih desktop-ova

Novije verzije Windows-a dolaze upakovane sa opcijom da napravite dodane desktop-ove koji mogu da budu drugačije uređeni u zavisnosti od svrhe za koju ćete ih koristiti. Problem je to što opcije koje ovde imamo su poprilično ograničene, a čini nam se da Microsoft ne planira da ih unapredi u dogledno vreme. Srećom postoje programi koji rešavaju ovaj problem.

DesktopUp je besplatan program za Windows 10 i 11 koji će vam omogućiti da napravite neograničen broj dodatnih desktop-ova.

Kako radi DesktopUp?

DesktopUp možete da koristite kao običan program koji instalirate na svoj računar, ali sadrži i prenosivu verziju koja ne zahteva instalaciju i sve što je potrebno da uradite je da preuzmete i pokrenete program. Kada ga pokrenete ugledaćete neugledan i poprilično zastareli korisnički interfejs koji sadrži svega nekoliko opcija i koji je poprilično lak za korišćenje.

DesktopUp meni

Kao što smo rekli, DesktopUp služi za kreiranje neograničenog broja dodatnih desktop-ova, koje sve možete posebno da uredite i tako dobijete lak i brz način da promenite svoju radnu površinu. Kreiranje novog desktop-a je izuzetno jednostavno. Kliknite na dugme Add (dodaj) i dajte mu naziv, a onda dolazi opcija koju do sada nismo videli kod ovakvih programa.

Naime, DesktopUp vam omogućava da podesite programe koji će se automatski pokrenuti kada promenite desktop. Tako možete da imate, na primer, desktop za posao koji kada uključite, automatski će se pokrenuti Word, Excel i svi ostali programi koje koristite na poslu, a onda možete da imate desktop za zabavu gde će se automatski pokretati Steam.

Jedna stvar koja nam se nije toliko svidela, je činjenica da, jedini način da promenite desktop, je da u programu, iz liste desktop-ova koje ste napravili, odaberete onaj koji želite da koristite i kliknete na dugme Use (koristi). Problem je to što ne postoji mogućnost da napravite prečicu na tastaturi koja bi menjala radne površine, a osim naziva koji ste sami dali, nema ni jednog drugog načina da identifikujete šta određeni desktop sadrži.

U podešavanjima nema mnogo toga i osim mogućnosti da promenite jezik, možete jedino još da uključite opciju da prozor programa uvek bude postavljen iznad svih ostalih prozora. Imajući u vidu jednostavnost DesktopUp-a, ovo nam se svidelo, a jedina opcija koja nam je zafalila je mogućnost da se program pokreće automatski sa Windows-om.

DesktopUp je zgodan program i pomoći će vam da bolje organizujete svoju radnu površinu

DesktopUp je pristojan program, ali osim mogućnosti da automatski pokrenete određene programe kada promenite desktop, ne donosi ništa što već nemamo u Windows-u, da ne pominjemo konkurentske programe koji sadrže pregršt dodatnih opcija. Ipak, verujemo da će se njegova jednostavnost svideti onima koji nemaju prevelika očekivanja, kao i onima kojima nisu potrebne dodatne opcije koje nudi konkurencije. Dobra vest je da je DesktopUp potpuno besplatan i osim mogućnosti da “častite” autora, nema plaćenu verziju.

Platforma:
Windows 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *