DropPoint – Kopiranje više fajlova i foldera odjednom

DropPoint – Kopiranje više fajlova i foldera odjednom

Zamislite sledeću situaciju. Bili ste na odmoru i kao svi turisti napravili ste gomilu fotografija. Pošto su fotografije pravljene različitih dana, za svaki dan vaš foto aparat ili mobilni telefon je napravio poseban folder, a fotografije napravljene određenog dana se nalaze u folderu za taj dan.

Pošto sve lepo kratko traje, vratili ste se sa odmora i želite da napravite jedan folder u kome će se naći sve najlepše fotografije sa vašeg odmora. Da bi ovo uradili morate konstantno da kopirate fotografije iz jednog foldera u drugi, da stalno menjate foldere i sve ovo ubrzo postaje veoma zamorno. Da li postoji bolje rešenje?

DropPoint je besplatan program za Windows 10, 11, Linux i macOS koji će vam pomoći da lakše i brže prekopirate veći broj fajlova i foldera odjednom.

Kako radi DropPoint?

DropPoint je prenosiv program, što znači da nema instalaciju i sve što treba da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete, na ekranu će se pojaviti mali kvadrat sa porukom Drop Your File(s) Here (ovde ubacite svoje fajlove).

DropPoint meni

Program radi po jednostavnom principu. U kvadrat prevucite sve fajlove i foldere koje želite da prekopirate. Nije bitno da li se oni nalaze u jednom ili u više različitih foldera. Kada završite sa ovim, otvorite folder u koji želite da smestite sve ove podatke i iz kvadrata u taj folder prevucite podatke i svi oni, odjednom, će biti prekopirani.

DropPoint ima jedno ograničenje. Naime, u okviru kvadrata ne vidite pojedinačne datoteke, već samo informaciju o njihovom ukupnom broju. To znači da kada poželite da ih odavde ”izvadite”, moći ćete jedino sve da ih prekopirate.

Ipak, ovo nije problem zato što DropPoint omogućava pokretanje više instanci programa odjednom. To znači da na ekranu možete imati više pokrenutih kvadrata i da u svaki kvadrat možete da smestite različite fajlove. Pošto program služi za kopiranje više od jednog fajla, to znači da je ovo verovatno najbolje i najelegantnije rešenje koje su programeri mogli da implementiraju.

DropPoint nema nikakvih dodatnih podešavanja, a jedino još možete da pogledate istoriju prekopiranih fajlova. Iskreno, mišljenja smo da program radi fenomenalno i nema potrebe komplikovati ga nepotrebnim opcijama.

DropPoint je jednostavan program koji će, određenim korisnicima, biti od velike pomoći

DropPoint nam se itekako svideo. Funkcija koju vrši će određenim korisnicima biti od velike pomoći, a dok ga ne isprobate nećete biti svesni koliko vam je jedno ovakvo parče softvera potrebno. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da DropPoint apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10, 11, Linux i macOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *