eJOY – Učenje stranih jezika dok surfujete internetom

eJOY – Učenje stranih jezika dok surfujete internetom

Učenje stranih jezika nije nimalo lak posao i svaka pomoć je dobrodošla. Moderna tehnologija nam pomaže u svim aspektima života, pa i u učenju jezika. Za ovo imamo veliki izbor programa, a svaki od njih ima drugačiji pristup učenju.

eJOY je besplatan plugin za Google Chrome koji će vam pomoći da naučite strane jezike tako što će vam omogućiti da lako prevedete bilo šta na internetu, a sadrži i puno dodatnih opcija i funkcionalnosti koje će vam pomoći u ovome. eJOY sadrži i aplikaciju za Android i iOS, ali ćemo se u ovoj recenziji fokusirati isključivo na plugin.

Kako radi eJOY?

Kada instalirate eJOY, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača. Pre nego što počnete da ga koristite, neophodno je da napravite besplatan nalog, posle čega je plugin biti spreman za upotrebu.

eJOY plugin meni

Prvo što treba da uradite je da kliknete na ikonicu plugin-a i odaberete sa kod jezika i na koji jezik prevodite. eJOY podržava oko 60 jezika, među kojima je i srpski, a svidelo nam se i to što postoji opcija koja će automatski detektovati jezik sa koga prevodite.

Plugin je poprilično dobro osmišljen. Radi tako što kada čitate neki tekst i naiđete na reč ili rečenicu koja vam nije poznata, jednostavno obeležite tu reč i pojaviće se dugme na kome se nalazi logo plugin-a. Kliknite na ovo dugme i otvoriće se popup meni u kome možete da vidite prevod reči, njenu definiciju, korišćenje u rečenici, mogućnost da je dodate u wordbook (knjigu reči), a postoji i opcija da plugin pročita reč koja je obeležena, tako da lako možete da naučite i izgovor.

eJOY popup meni

eJOY radi i na YouTube-u, Netflix-u i drugim online servisima za gledanje video klipova. Tačnije, ukoliko video na ovim veb sajtovima ima titl, moći ćete da kliknite na reč u titlu, video će se automatski pauzirati, a otvoriće se meni koji smo opisali u prethodnom pasusu i u kome možete videti prevod reči.

eJOY može da služi kao prevodilac, ali vam može pomoći i da naučite strani jezik

eJOY je odličan plugin, a opcije koje nudi će pomoći svima koji žele da nauče neki jezik. Pored ovoga, može se koristiti kao prevodilac koje će vam omogućiti da brzo prevedete bilo koju reč ili rečenicu, bez potrebe da odlazite na sajtove koji se ovim bave. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da eJOY dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *