FireAlpaca – Napredno uređivanje slika, za početnike

FireAlpaca – Napredno uređivanje slika, za početnike

Photoshop je najpopularniji program za uređivanje slika. Međutim, da bi ste koristili Photoshop morate ga prethodno kupiti, a besplatna verzija ne postoji. Ipak, postoji mnogo programa koji su slični Photoshop-u, a pritom su besplatni.

FireAlpaca je besplatan program za Windows Vista, 7, 8, 10 i macOS koji vam omogućava napredno uređivanje slika, ali upakovano tako da će i početnicima biti lako da se snađu i pritom je odlična zamena za Photoshop.

Kako radi FireAlpaca?

Kada instalirate i pokrenete program FireAlpaca, ugledaćete korisnički interfejs koji je sličan onome iz Photoshop-a. Sve opcije i alati će se naći na uobičajenom mestu, pa će iskusnijim korisnicima snalaženje biti jednostavno. Međutim, ono po čemu se FireAlpaca izdvaja je mogućnost prilagođavanja korisničkog interfejsa.

FireAlpaca

Svaki meni se može pomeriti i postaviti na bilo koju poziciju. Kada, na primer, meni za odabir boje pomerite sa leve na desnu stranu, svi meniji na desnoj strani će automatski prilagoditi svoju veličinu tako da novi meni može da stane na svoju novu poziciju.

Mogućnost prilagođavanja korisničkog interfejsa se ne završava ovde. Možete da podešavate alate koji će biti dostupni u Toolbar-u, pa ukoliko imate alate koje ne koristite, možete ih ukloniti da nepotrebno ne zauzimaju prostor.

Većina besplatnih zamena za Photoshop nudi manji broj opcija, ali to ovde nije slučaj. Ne možemo vam reći da su apsolutno sve opcije iz Photoshop-a dostupne, ali tokom korišćenja nismo ni jednom naišli na problem da nam zafali opcija koja je dostupna u Photoshop-u.

Sva svim ovim opcijama možda pomislite da je FireAlpaca teška za korišćenje, ali ovo nikako nije slučaj. Program je izuzetno lak za korišćenje, posebno ako znate da koristite Photoshop. Čak i da ne znate, posle kraćeg upoznavanja sa komandama i učenjem šta koja alatka radi, koristićete program kao profesionalac.

Opcija koja nam je zapala za oko i koja nam se svidela je veliki broj dostupnih četkica za crtanje i to što svaku četkicu možete dodatno da prilagođavate svojim potrebama. Pored ovoga, možete i da napravite sopstvenu četkicu i sačuvate je tako da je možete koristiti kasnije. Četkice koje su već dostupne, ali i one koje sami pravite možete da organizujete u foldere, koje takođe sami pravite za lakše snalaženje.

FireAlpaca je odlična, a besplatna zamena za Photoshop

FireAlpaca je odličan program sa opcijama koje će zadovoljiti i zahtevnije korisnike, ali sve upakovano tako da i početnici mogu lako da nauče i počnu da koriste program. Ukoliko vam je potrebna besplatna zamena za Photoshop, FireAlpaca je odlično rešenje i dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i macOS

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *