Fonts Ninja – Pronalaženje fontova na veb sajtovima

Fonts Ninja – Pronalaženje fontova na veb sajtovima

Fonts Ninja je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome koji će vam omogućiti da brzo i lako otkrijete koje fontove koristiti određeni veb sjat, a pružiće vam i mogućnost da te fontove preuzmete pomoću samo jednog klika.

Kako radi Fonts Ninja?

Kada instalirate Fonts Ninja plugin, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu ekrana, u delu internet pregledača koji je rezervisan za ikonice plugin-ova. Za korišćenje plugin-a nije potrebno da napravite nalog, niti da se ulogujete.

Fonts Ninja meni

Fonts Ninja je jednostavan za korišćenje. Idite na veb sajt koji koristi font koji vam se dopada, kliknite na ikonicu plugin-a i izvršiće se analiza veb satja, a u novo-otvorenom meniju će biti izlistani svi fontovi koje veb sajt koristi. U ovoj listi, za svaki font, moći ćete da vidite ime fonta, prikaz kako izgledaju slova (mala i velika) i brojevi, a moći ćete i da vidite kako slova izgledaju kada su podebljana.

Ispod ovih podataka nalaze se tri dugmeta. Prvo je Bookmark i ova opcija služi da sačuvate font tako da ga kasnije možete lako pronaći. Drugo dugme je Install i klikom na ovo dugme započećete preuzimanje fonta, ukoliko je font besplatan. Ukoliko se plaća, ovo dugme će vas odvesti na veb sajt gde font možete kupiti. Poslednje dugme je Info i klikom na ovo dugme se otvara novi meni u kome možete detaljno da testirate font, kao i da ga dodate u Bookmark i da ga preuzmete.

Fonts Ninja Info fonta

Bitno je pomenuti da Fonts Ninja može da analizira i pronađe fontove koji su isključivo u obliku teksta. To znači da ukoliko negde vidite sliku na kojoj se nalazi font koji vam se sviđa, ova plugin neće moći da prepozna font sa slike.

U podešavanjima nema mnogo toga i jedine opcije koje su dostupne su podešavanje izgleda menija plugin-a i ikonice koju će plugin koristiti. Najčešće podržavamo kada plugin ne zahteva dodatna podešavanja i kada sve odmah pravilno radi, ali ovde bi voleli da vidimo malo više opcija. Jedna opcija koja nam se zafalila je mogućnost da kažemo plugin-u da nam ne prikazuje fontove koje već imamo instalirane na svom računaru ili da nam ne prikazuje fontove koji nisu besplatni.

Fonts Ninja čini pronalaženje informacija o fontovima jednostavnim i brzim

Naše zamerke ovom plugin-u stvarno nisu velike i mišljenja smo da je ovo odličan plugin. Najveću korist će imati programeri i veb dizajneri, ali će koristiti i običnim korisnicima, pogotovu ako volite da eksperimentišete sa različitim fontovima. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Fonts Ninja dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo Fonts Ninja verziju za Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *