FontViewOK – upoređivanje fontova

FontViewOK – upoređivanje fontova

Ukoliko se na računaru bavite pisanjem, pravite infografike i banere ili prosto volite da ispod slike napišete nešto lepim slovima, izbor fonta često može bitno da utiče na finalni proizvod. U moru fontova koje imamo instalirane na našim računarima, ponekad je teško videti suptilne razlike među njima. Takođe, nije lako ni pretpostaviti kako će različiti fontovi izgledati kada im promenite veličinu i boju, posebno u poređenju sa drugim fontom.

Još jedna nezgodna stvar, kada baratamo sa gomilom fontova, je kada moramo da koristimo određene fontove za određene zadatke. Jako je teško popamtiti imena fontova, a posebno kada koristimo neku od podvrsta istog fonta.

FontViewOK je besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji nam pomaže da uporedimo fontove, vidimo sličnosti i razlike među njima, isprobamo različita podešavanja fonta ili zabeležimo kako se font zove za buduću upotrebu.

Kako nam FontViewOK pomaže da upoređujemo fontove

Za početak FontViewOK nema instalaciju, sve što je potrebno je da ga download-ujete i raspakujete, ovo je odlično ukoliko želite da ga čuvate na USB disku i imate uvek sa sobom. Kada pokrenete program, videćete da je interfejs podeljen na dva dela, koja su potpuno identična.

FontViewOK meni

U oba dela interfejsa automatski će se učitati svi fontovi koje imate instalirane na svom računaru. Ideja je da na ovako pregledan i jednostavan način uporedite različite fontove. Moguće je menjati tekst koji piše, boju i veličinu slova, a tu su i opcije za bold, italic, underline, superscript i subscript. Jednom rečju, ovaj program daje sve opcije koje biste imali u bilo kom tekstualnom ili grafičkom editoru. Takođe postoji i opcija za štampu, ukoliko želite da vidite kako će sve ovo izgledati na papiru.

Snalaženje u programu je veoma jednostavno, posebno zbog toga što su ikonice iste kao u Microsoft-ovom Office-u, pa ako poznajete Word, FontViewOK će vam odmah biti potpuno jasan. Program takođe radi izuzetno brzo, pa će njegov uticaj na performanse računara biti minimalne. Podrška za jezike je odlična i moći ćete da birate između čak 40 jezika, među kojima je i srpski jezik.

FontViewOK jezici

Topla preporuka za FontViewOK

Iskreno, nije nam ni palo na pamet da ovako nešto postoji dok nismo videli FontViewOK, a nismo ni pomislili koliko ovakav program može da nam pomogne u izboru savršenog fonta. FontViewOK dobija našu toplu preporuku i mi vam predlažemo da ga isprobate.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *