ForceDelete – Brisanje fajlova koji su pokrenuti u nekom programu

ForceDelete – Brisanje fajlova koji su pokrenuti u nekom programu

Svima nam se, nebrojeno puta, desilo da želimo od obrišemo fajl, ali to nije moguće zato što se fajl nalazi u upotrebi. Ovo često nije veliki problem zato što sve što treba da uradimo je da ugasimo program koji koristi taj fajl i onda ga možemo obrisati bez problema. Problem nastaje kada ne znamo koji program koristi taj fajl.

ForceDelete je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti brzo i lako brisanje fajlova koji su pokrenuti u nekom programu, bez potrebe da prethodno ugasite program koji ih koristi.

Kako radi ForceDelete?

ForceDelete je program koji možete da koristite kao običan program koji instalirate na svoj računar i kao prenosiv program koji ne zahteva instalaciju, već je dovoljno samo da ga download-ujete i pokrenete.

U slučaju ForceDelete-a, predlažemo vam da iskoristite verziju koju instalirate na svoj računar, zato što smo, iako se to nama lično nije desilo, pronašli više izvora na internetu koji tvrde da prenosiva verzija programa ponekad ima problem i ne može da obriše fajlove koji su pokrenuti u određenim sistemskim programima. Verujemo da je bolje instalirati običnu verziju, za svaki slučaj.

Ako izuzmemo ovaj potencijalni problem, ForceDelete je bez sumnje najbolji program ove vrste na koji smo do sada naišli. Razlog za to je njegova jednostavnost. Kada pokrenete program ugledaćete korisnički interfejs koji na prvi pogled izgleda skoro prazno.

ForceDelete meni

Razlog za to je što program radi tako što fajl koji želite da obrišete, jednostavno prevučete do menija programa, posle čega ćete morati da potvrdite brisanje fajla i on će biti obrisan, naravno, bez obzira da li je pokrenut u nekom programu.

Još jedna opcija koja nam se veoma svidela je da se program integrira u kontekstualni meni Windows-a (meni koji se otvara kada kliknete desnim klikom na fajl). To znači da za brisanje ne morate da pokrećete program, već to možete da uradite iz ovog menija.

Pored brisanja, moguće je iz glavnog, kao i iz kontekstualnog menija, da ugasite proces koji koristi određeni fajl, bez brisanja. Ovo je odlično ukoliko želite da, recimo, pomerite fajl, ali vam Windows to ne dozvoljava zato što je fajl pokrenut u nekom programu.

Nemamo dovoljno reči hvale za ForceDelete

ForceDelete je fenomenalan program. Neverovatno je lak za korišćenje i radi bez greške, barem u verziji koju instalirate na svoj računar. Predlažemo vam da ga isprobate i nikada više ne naiđete na problem da fajl ne možete da obrišete zato što je pokrenut u nekom programu.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *