FreeMove

FreeMove

Veliki smo ljubitelji malih i jednostavnih programa koji na lak način rešavaju veliki problem. U ovu kategoriju spada FreeMove, besplatni program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, koji nam omogućava da instalaciju bilo kog programa premestimo u drugi folder ili na drugu particiju na hard disku, bez potrebe da ponovo instaliramo program.

Kako radi FreeMove?

Kada instalirate neki program na svoj računar, ukoliko folder u koji je program instaliran premestimo na neku drugu lokaciju na hard disku, u većini slučajeva, sam program, kao i prečice tog programa, neće raditi. Da bi promenili lokaciju prvo moramo da deinstaliramo program, pa da ga ponovo instaliramo na lokaciju gde želimo da se program nalazi. FreeMove je program koji nam omogućava da promenimo lokaciju instaliranog programa bez ponovnog instaliranja.

Kao prvo, FreeMove je portabilni program, što znači na nema instalaciju. Kada ga download-ujete, sve što treba da uradite je da ga pokrenete. Moguće je pokrenuti ga i sa USB diska.

Program je veoma jednostavan i lak za korišćenje. Imamo dva polja, Move From i To. U polje Move From biramo lokaciju foldera čiji sadržaj želimo da premestimo. U polje To biramo lokaciju gde želimo da premestimo sadržaj odabranog foldera. Klikom na dugme Move započinje proces premeštanja.

FreeMove meni

Svi programi premešteni na ovaj način će raditi bez problema, kao i sve prečice tog programa. Ovo radi tako što se u starom folderu napravi fajl u kome se nalaze podaci o novoj lokaciji programa. Svaki proces koji pokuša da pristupi staroj lokaciji programa se preusmerava na novu lokaciju.

Kao što verovatno i sami pretpostavljate, veoma je bitno imati na umu da stari folder ne smete obrisati zato što će to dovesti do prestanka rada prekopiranog programa. Zato postoji opcija da originalni folder postavite kao sakriven (hidden) da ga slučajno ne bi obrisali.

Zaključak

FreeMove je jednostavan program koji se još jednostavnije koristiti, četiri rečenice su nam bile dovoljne da objasnimo postupak upotrebe. Radi bez greške i nismo pronašli nikakve nedostatke pri korišćenju. Dobija našu apsolutnu preporuku.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *