Google Bard menja ime u Gemini

Google Bard menja ime u Gemini

Google Bard je program za veštačku inteligenciju sa kojom možete da razgovarate, slično ChatGPT-u. Nedavno, Google je najavio da Bard menja ime u Gemini i da dobija svoju Android i iOS aplikaciju, kao i plaćenu verziju pod nazivom Gemini Advanced.

Gemini aplikacija za Android i iOS

Gemini aplikacija će sadržati sve opcije koje možete pronaći i na veb sajt-u, ali su one u aplikaciji prilagođene za lakše korišćenje na mobilnom telefonu. Tekst možete da uneste ručno, pomoću glasa, a ćete moći i da napravite sliku i postavite pitanje vezano za tu sliku. Na primer, moći ćete da slikate probušenu gumu na svom automobilu i pitate Gemini za instrukcije kako da je promenite.

U Gemini aplikaciju biće uključene i mnoge komande koje možete da koristite pomoću Google Assistant-a, kao što su pokretanje Gemini aplikacije pomoću dugog pritiska na Power dugme ili izgovaranjem fraze “Hey Google”, da postavite pitanje o članku koji trenutno čitate, da generišete natpis za sliku koju ste napravili i tako dalje.

Gemini Advanced je plaćena verzija Gemini-a

Gemini Advanced je plaćena verzija Gemini-a koja donosi mogućnosti Ultra 1.0 modela koji se, po rečima Google-a, bolje nosi sa kompleksnim zadacima kao što su kodiranje, logika i rad u timu. Gemini Advanced će koštati 19.99$ mesečno.

Ono što nam se nikako nije svidelo je to što Google otvoreno kaže da će se Gemini Advanced bolje nositi sa “sadržajem koji nije bezbedan i koji je pristrasan”. U doba kada cenzura postaje sve korišćenije oruže svetskih oligarha u borbi protiv naroda koji sve manje naseda na njihovu propagandu, a gde su upravo tech kompanije, na prvom mestu Google, one koje sprovode ovu cenzuru, moramo da kažemo da je ova izjava nešto što nas je potpuno demotivisalo da koristimo ovaj proizvod.

Rebrendiranje Bard-a je marketinški trik za promociju servisa koji niko ne koristi

Naše mišljenje je da je sve ovo marketinški potez Google-a koji za cilj ima rebrendiranje servisa koji niko nije koristio. Razmislite samo, koliko se priča o ChatGPT-u, a da li ste ikada do sada čuli za Bard i da li ste ga ikada koristili?

Interesantno je i da je Google u svojoj objavi akcenat stavio na plaćenu verziju Gemini-a i na to kako su u nekom svom istraživanju pokazali kako korisnici najčešće biraju Gemini. Ovo je trik koji je Pepsi izveo pre mnogo decenija u neuspešnom pokušaju da je takmiči sa kokakolom. Otvorena najava cenzure nas je dodatno motivisala da u širokom luku zaobiđemo Gemini. Izgleda da je ovo samo još jedan proizvod koji će završiti na Google-ovom groblju.

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *