GoPro Quik

GoPro Quik

Kompanija GoPro je najpoznatija po svojoj, takozvanoj, akcionoj kameri sa istim imenom. Ovu kameru su popularizovali bajkeri, skejteri, padobranci i svi koji se bave ekstremnim sportovima. Razlog svetske popularnosti ove kamere su snimci visokog kvaliteta, nastali u ekstremnim uslovima u kojima su je ovi sportisti koristili. Manje je poznato da se GoPro kompanija ne bavi samo proizvodnjom kamera, već i razvojem aplikacija za obradu slika i video snimaka.

GoPro Quik je besplatna aplikacija kompanije GoPro za Android i iOS koja služi za obradu slika i video snimaka koje pravite pomoću GoPro kamere ili bilo kog drugog uređaja za snimanje.

U moru aplikacija koje se ovim bave, GoPro Quik se izdvaja po fenomenalnim opcijama koje poseduje, jednostavnom i intuitivnom korisničkom interfejsu, pravljenju murala (više o ovome u nastavku teksta) i mogućnosti da aplikacija sama napravi mural.

GoPro Quik murali

GoPro Quik aplikacija je iznenađujuće jednostavna za upotrebu. Pretpostavimo da na svom pametnom telefonu već imate gomilu slika i video snimaka. Kada prvi put pokrenete aplikaciju, odmah ćete biti prebačeni u opciju pravljenja murala. Ovo je srž aplikacije i jedna od njenih najvažnijih funkcija.

Slike i video snimke koje imate ćete koristiti za pravljenje novih video klipova, koje aplikacija naziva murali, sa efektima, tranzicijama, natpisima i muzikom. Snimke možete da čuvate na svom uređaju ili na cloud-u, a ove klipove možete jednostavno da delite sa svojim prijateljima direktno iz aplikacije.

GoPro Quik mural

Opcija pravljenja murala nije potpuno originalna i viđali smo slične funkcije i u drugim aplikacijama. Ipak, postoji razlog zašto smo je prvu pomenuli i zašto mislimo da je bitno izdvojiti je od ostalih.

Prvo, kada dodajete slike i video snimke u mural, ne morate to raditi iz aplikacije. Ovo možete da uradite svuda gde postoji Share opcija. To znači da možete da dodajete sadržaj direktno iz galerije ili fajl menadžera, ali i iz Viber ili WhatsApp poruka. Sve što treba da uradite je da otvorite sliku ili video snimak, pritisnete Share dugme i odaberete Quik opciju.

Pored ovoga, postoji opcija da kada dodate sadržaj koji želite, aplikacija sama napravi mural. Tada će efekti, tranzicije i muzika biti automatski dodati, a vi to možete da sačuvate ili menjate po želji.

Razlog zbog čega je ova opcija tako dobra, je zato što će aplikacija odlično proceniti koju vrstu murala treba da napravi. Kada smo u mural dodali slike kuca i maca, muzika je bila nežna, a efekti i tranzicije blage, što je suprotno od onoga što smo dobili kada smo dodali slike sa muzičkog festivala.

Video editovanje u GoPro Quik-u

Pored pravljenja murala, GoPro Quik sadrži i klasično uređivanje video snimaka i ovde nalazimo sve opcije na koje smo navikli. Video snimak možete ubrzati, usporiti, iseći, rotirati, spojiti sa drugim video snimkom, promeniti dimenzije videa, dodati natpis i muziku.

GoPro Quik editovanje videa

Muziku možete dodati iz biblioteke aplikacije ili sa svog uređaja. Muziku, takođe, možete uređivati. Opcije koje su ovde dostupne su poprilično ograničene, ali s obzirom da se radi o aplikaciji za obradu video snimaka, a ne zvuka, svakako cenimo što ih imamo na raspolaganju. Ono što nam se posebno svidelo je da će vam aplikacija ponuditi najbolju dužinu muzike u zavisnosti od dužine video snimka ili u zavisnosti od tranzicija koje ste napravili.

Snimcima možete da dodate temu. Tema će automatski obraditi video snimak umesto vas. Biće dodati efekti, natpisi i muzika. Teme možete da uređujete, ali je moguće promeniti samo font i bolju i to samo između nekoliko već ponuđenih opcija. Zgodna stvar ukoliko želite da brzo i bez mnogo truda dobijete interesantan video.

Besplatna i premijum verzija GoPro Quik-a

Kao i većina besplatnih aplikacija, GoPro Quik ima i plaćenu, premijum verziju. Ukoliko ste vlasnik GoPro kamere, besplatno možete da koristite premijum verziju aplikacije. Za sve ostale, premijum verzija košta 1.99 $ mesečno ili 9.99 $ godišnje.

GoPro Quik podesavanja

Prvu stvar koju moramo da pohvalimo je da u besplatnoj verziji nema reklama. Reklame su postale najuobičajeniji način na koji besplatne aplikacije zarađuju. Ovo je u isto vreme i njihova najomraženija karakteristika. Činjenica da ovde uopšte nema reklama je veoma iznenađujuće, ali se ne žalimo.

Način na koji vas GoPro Quik ograničava kada koristite besplatnu verziju jesu opcije. Naime, određene opcije aplikacije možete da koristite samo u premijum verziji. Tu spadaju teme, muzika i efekti. Interesantno je da sve opcije možete da koristite dok obrađujete snimak, ali kada želite da sačuvate svoj video, ukoliko ste koristili neku od premijum opcija to vam neće biti dozvoljeno.

Sve u svemu, zadovoljni smo besplatnom verzijom GoPro Quik aplikacije. Činjenica je da kompanija mora nekako da zaradi, pa prisustvo ovih ograničenja nije iznenađujuće i ona nisu tako drastična, a odsustvo reklama je fenomenalno.

Zaključak

GoPro Quik je jedna od najboljih aplikacija za obradu video snimaka, a i nama lično se veoma svidela. Pravljenje murala, iako ne tako originalno kako ga reklamiraju, je odlična opcija, besplatna verzija je fer i nema reklama, a korišćenje je jednostavno i sadrži sve opcije koje su potrebne za kvalitetno uređivanje naših omiljenih video snimaka.

Platforma:
Android i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo GoPro Quik verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *