Grepper – Pomoćnik za programere

Grepper – Pomoćnik za programere

Možemo se složiti da posao programera uopšte nije lak i da zahteva veliko znanje i konstantno učenje i usavršavanje. Iz ovog razloga postoje mnogobrojni alati koji na različite načine pomažu u ovom poslu, a internet servisi kao što je Stackoverflow su mesta na kojima programer mogu da postave pitanje i dobiju brz i tačan odgovor.

Grepper je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome koji će pomoći programerima da lakše pronađu odgovore na svoja pitanja, kao i da pomognu drugima koji imaju programerski problem.

Kako radi Grepper?

Kada instalirate Grepper, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača, u delu rezervisanom za ikonice plugin-ova. Za korišćenje plugin-a nije potrebno da napravite nalog, niti da se ulogujete, ali vam ipak predlažemo da ovo uradite zato što će u suprotnom mnoge opcije biti nedostupne.

Grepper meni

Kao što smo pomenuli, Grepper služi da pomogne developerima u pronalaženju odgovora na programerska pitanja, kao i mogućnost da vi sami pomognete drugima koji imaju neki problem ili pitanje. U podešavanjima možete da podesite koje programske jezike koristite, podesite opcije privatnost, notifikacije i drugo.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, sve što treba da uradite je da u Google-ovom internet pretraživaču ukucate ovo što vas interesuje, a na vrhu stranice će se pojaviti nova sekcija koju kreira ovaj plugin. Ovde će se naći kod rešenja, a Grepper će ga uobličiti i pripremiti za kopiranje i ubacivanje u vaš dokument.

Grepper na Google-u

Pored ovoga, ukoliko rešenje problema potražite na Stackoverflow-u, među rešenjima u delu gde se nalazi kod, primetićete mali Grepper logo. Klikom na ovaj logo kod će se otvoriti u novom meniju, odakle ćete imati bolji pregled, ali i mogućnost da kod promenite i sačuvate tako da ga kasnile lako možete pronaći.

Grepper na Stackoverflow-u

Što se tiče pomoći drugima, odgovore koje dajete na Stackoverflow-u ili bilo gde drugde možete da sačuvate i u plugin-u, a ti odgovori će se prikazivati u Grepper-ovoj sekciji Google pretrage. Ono što nam se ovde svidelo je to što postoji mogućnost da povežete svoj PayPal nalog sa Grepper nalogom i kada se vaš odgovor prikaže na Google-u, pojaviće se i dugme pomoću koga će drugi moći da vam pošalju donaciju u znak zahvalnosti.

Grepper je odličan alat koje će bez sumnje pomoći programerima

Grepper na odličan plugin i nema sumnje da će pomoći programerima i onima koji uče da programiraju. Korišćenje je izuzetno jednostavno, a način na koji prikazuje odgovore vam može uštedeti dosta vremena. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Grepper dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo Grepper verziju za Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *