Hasleo Backup Suite Free – Backup-ovanje hard diska za početnike

Hasleo Backup Suite Free – Backup-ovanje hard diska za početnike

Najbolji način da zaštitite podatke na računaru je da napravite backup, a najbolji način da čuvate backup je na nekom cloud servisu, zato što tada nema opasnosti od gubitka podataka. Među servisima koji pružaju uslugu čuvanja podataka u cloud-u Google Drive je verovatno najpoznatiji. Međutim, imajući u vidu da je prostor za čuvanje podataka na Google Drive-u, u besplatnoj verziji, ograničen na 15 GB, ovo nije baš najbolje mesto ukoliko imate dosta podataka na hard disku. Zato potražite alternative za besplatan cloud.

Hasleo Backup Suite Free je besplatan program za Windows Vista, 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da backup-ujete svoj hard disk u cloud-u. Da ne bude zabune, program vam omogućava da napravite backup na svom lokalnom hard disku i podignete taj backup na neki od besplatnih ili plaćenih cloud servisa po vašem izboru, a ne obezbeđuje prostor za backup na cloud-u.

Kako radi Hasleo Backup Suite Free?

Kada instalirate i pokrenete Hasleo Backup Suite Free, ugledaćete prelep i odlično organizovan korisnički interfejs. Program je potpuno besplatan i bez ikakvih ograničenja, barem nakon što napravite besplatan nalog i ulogujete se. Kada program koristite bez naloga, u cloud-u moguće je sačuvati samo 100 MB, tako da vam predlažemo da prvo napravite nalog.

Hasleo Backup Suite Free je program namenjen početnicima i onima koji nemaju prevelika očekivanja od programa za backup. Kao što smo rekli, korisnički interfejs je odličan i ovo će u mnogome pomoći početnicima da se snađu i nauče da koriste program.

Hasleo Backup Suite Free Home

Glavni meni je podeljen na dva dela. Levo je traka sa alatkama, a desno prikaz sadržaja trenutno odabrane alatke. Prva alatka na spisku je Home i ovde se nalaze dve opcije, kreiranje novog backup-a i vraćanje prethodno napravljenog bakup-a. Kada kliknete mišem na opciju za kreiranje novog backup-a, program će vas odvesti na drugu alatku, Backup.

Kao što možete da pretpostavite, ovde vršite izradu backup-a. Možete da odaberete izradu backup-a trenutno aktivnog sistema, backup-ovanje svih podataka sa odabrane particije ili hard diska, kao i backup-ovenje pojedinačnih fajlova. Takođe možete i da odaberete jednu od tri vrste kompresije podataka, kao i mogućnost da podatke enkriptujete.

Treća alatka je Restore i ona obavlja se povraćaj prethodno sačuvanih backup-ova, a četvrta je Clone koja nudi mogućnost kloniranja sistema na neki drugi hard disk. Poslednja alatka je Tools i ovde se nalazi nekoliko naprednijih opcija koje Hasleo Backup Suite Free nudi. Podatke možete da sačuvate u DBI formatu koji koristi program, ali i u ISO formatu, kao i da jedan veći fajl podelite na nekoliko manjih delova.

Hasleo Backup Suite Free Tools

Hasleo Backup Suite Free je jedan od najboljih programa ove vrste, barem za početnike

Hasleo Backup Suite Free je odličan program. Pored nekoliko naprednih opcija, ono što nudi će biti sasvim dovoljno početnicima i onima koji nemaju prevelika očekivanja, a pošto je korisnički interfejs tako dobro organizovan, učenje je izuzetno lako i jednostavno. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Hasleo Backup Suite Free dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *