Image Eye – Fenomenalan program za pregledanje slika

Image Eye – Fenomenalan program za pregledanje slika

Program za pregledanje slika koji dolazi sa Windows-om 10, Photos, je blago rečeno, užasno loš. Nestabilan je, radi sporo, opcije koje nudi, iako ih ima mnogo, često ne rade kako treba, a problemi sa ovim programom mogu da dovedu i do problema sa čitavim operativnim sistemom. Iz ovih razloga, mnogi korisnici se odlučuju za druge programe, a mi vam predlažemo, da ukoliko niste, to učinite što pre.

Image Eye je besplatan program za Windows Vista, 7, 8, 10 i 11 pomoću koga ćete moći da pregledate slike, kao i da ih dodatno uredite.

Kako radi Image Eye?

Image Eye je mali program, koji ne zauzima mnogo prostora na hard disku, ne opterećuje računar i slike otvara gotovo momentalno. Kada ga instalirate i prvi put otvorite sliku, slika će se otvoriti, ali primetićete da nema korisničkog interfejsa. Nema alatki, nema padajućih menija, dugmića, čak ni rama oko slike.

Image Eye podesavanje slike

Nemojte da vas ovo zbuni. Ovakav prikaz je namerno odabran i u praksi radi savršeno. U većini slučajeva, kada otvorite sliku, sve što želite je da je samo pogledate. U tom slučaju, nema potrebe za dodatnim opcijama, zato su one kod Image Eye-a sakrivene.

Desnim klikom na trenutno otvorenu sliku otvara se meni u kome se nalaze sve dodatne funkcije koje Image Eye nudi. Tu ćete, pored svih opcija koje očekujemo od ovakvog jednog programa, kao što su kopiranje, brisanje, premeštanje itd, pronaći još nekoliko veoma korisnih opcija koje ovaj program izdvaja od konkurencije.

Na prvom mestu tu je opcija Adjust Image, kojom možete, pomoću slajdera, da prilagođavate kontrast, jačinu osvetljenosti i oštrinu slike, a možete da izmenite i naglasite plavu, crvenu i zelenu boju. Takođe postoji i opcija invertovanja boja i rotiranja slike, mada rotiranje može da se izvrši jedino u intervalima od 90 stepeni.

Još jedna odlična opcija je Index koja će prikazati folder trenutno otvorene slike, zajedno sa svim slikama koje se nalaze u tom folderu. Ovo je slično kao kada sliku otvorite u Windows-ovom File Explorer-u, ali donosi određene prednosti. Neke od njih su to što će pored svake slike biće prikazane dodatne informacije, kao što su dimenzije i veličina, ukoliko u folderu, pored slika, imate i druge fajlove, ovde ćete videti samo slike, a slike se otvaraju jednim klikom.

Image Eye explorer slika

Image Eye je za nekoliko klasa iznad Windows-ovog Photos-a

Image Eye je fenomenalan program koji bez problema možemo da preporučimo svim korisnicima, a posebno onima koji i dalje koriste Photos. Iako nudi manje opcija za uređivanje slika od Photos-a, taj posao i onako neće raditi u programu za pregledanje slika, već u programu za obradu slika, a opcije koje se ovde nalaze su više nego dovoljne.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (3 ocena, prosečno: 3,67 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *