ImageAssistant – Preuzimanje svih slika sa veb stranice

ImageAssistant – Preuzimanje svih slika sa veb stranice

Ukoliko često imate potrebu da sa interneta preuzimate fotografije, to lako možete uraditi, jednostavno kliknite desnim klikom na sliku koju želite da preuzmete, odaberite opciju Save Image (sačuvaj sliku) i posao je završen. Međutim, šta kada imate potrebu da preuzmete veliki broj slika? Tada ovaj jednostavan proces postaje izuzetno zamoran i dugotrajan.

ImageAssistant je besplatan plugin za Mozilla Firefox i Google Chrome koji će vam omogućiti da odjednom preuzmete sve slike sa određene veb stranice.

Kako radi ImageAssistant?

ImageAssistant služi za preuzimanje više slika odjednom, sa bilo koje veb stranice, a njegovo korišćenje je izuzetno jednostavno. Kada instalirate plugin, njegov ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu internet pregledača.

Slike preuzmete tako što odete na stranicu na kojoj se nalaze slike koje želite da preuzmete, zatim kliknite na ikonicu plugin-a i odaberite opciju Extract Current Page. Posle ovoga, u vašem internet pregledaču, će se otvoriti novi tab u kome će biti izlistane sve slike koje se nalaze na toj veb stranici.

ImageAssistant meni

Pre nego što počnete sa preuzimanjem možete da odaberete da li želite da preuzmete sve ili samo određene slike, a možete da odredite i u kojoj rezoluciji i u kom formatu će biti preuzete slike. Ono što nam se posebno svidelo je i to što postoji opcija da jednu istu sliku preuzmete u više različitih rezoluciji. Kada završite sa ovim podešavanjima, kliknite na dugme Extract i posao je završen.

Još jedna odlična opcija koju ImageAssistant nudi je mogućnost da preuzmete slike sa više veb stranica odjednom. Za ovo, kliknite na ikonicu plugin-a i odaberite opciju multi URL extractor. Posle ovoga, u novom tabu, moći ćete da unesete URL adrese stranica sa kojih želite da preuzmete slike, posle čega će se otvoriti isti meni koji smo opisali kada slike preuzimate sa jedne veb adrese, zajedno sa svim opcija koje smo tamo naveli.

ImageAssistant preuzimanje slika

Pored ovoga, ImageAssistant nudi i editor za uređivanje slika, koji je trenutno u eksperimentalnoj fazi i nudi samo nekoliko osnovnih opcija. U ovom editoru trenutno možete jedino da uvećate ili umanjite sliku, dodate vodeni žig, podesite položaj vodenog žiga i promenite njegovu boju. Ovo stvarno nije mnogo, ali imajući u vidu da je ovo eksperimentalna opcija, nećemo se žaliti, već ćemo reći da nestrpljivo čekamo da vidimo kako će izgledati finalni proizvod.

ImageAssistant može postati nezamenljiv alat određenim korisnicima

ImageAssistant je fenomenalan plugin. Ukoliko često imate potrebu da sa interneta preuzimate veliki broj slika, ovo može postati nezamenljiv alat za vas. Plugin je još uvek u fazi razvoja, tako da će u budućnosti dobiti još novih opcija. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da ImageAssistant dobija našu preporuku.

Platforma:
Mozilla Firefox i Google Chrome

U linku za preuzimanje, ponudili smo ImageAssistant verziju za Mozilla Firefox, ako želite da preuzmete verziju za Google Chrome, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *