iTop Easy Desktop – Bolja organizacija desktop ikonica

iTop Easy Desktop – Bolja organizacija desktop ikonica

Organizacija desktop-a u Windows-u se nije mnogo menjala još od najranijih verzija ovog operativnog sistema. Ikonice je moguće slobodno pomerati i raspoređivati po radnoj površini, a moguće je i promeniti im veličinu, dok grupisanje ikonica, kao na mobilnom telefonu, nije moguće i za ovo je neophodno korišćenje dodatnih programa.

iTop Easy Desktop je besplatan program za Windows 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da bolje organizujete svoj desktop grupisanjem ikonica.

Kako radi iTop Easy Desktop?

Kada instalirate i pokrenete iTop Easy Desktop vaš desktop će se odmah promeniti. Pojaviće se tri polu providna prozora, a u njih će se automatski smestiti ikonice koje su bile na desktop-u. U prvi će se otići ikonice programa, u drugi folderi, a u treći fajlovi i dokumenti.

iTop Easy Desktop na desktop-u

Upravo ovo je način na koji iTop Easy Desktop radi. Omogućava vam da napravite neograničen broj dodatnih prozora, koji su vidljivi samo na desktop-u, a kojima možete slobodno da odredite veličinu, naziv, boju i poziciju na radnoj površini. Takođe, možete da podesite da ovi prozori budu uvek otvoreni, to jest da se njihov sadržaj uvek vidi na desktop-u, ili da sadržaj bude sakriven i da se prikazuje samo kada kursor miša postavite iznad prozora.

Za svaki prozor možete da odaberete jedan od dva režima rada, ručni i automatski. Ručni režim znači da ćete ikonice u prozor sami da dodajete, a automatski da će se ikonice dodavati po pravilima koja sami postavite. Postavljanje pravila je jednostavno i obavlja se iz specijalnog menija gde možete da podesite da se, na primer, u prozor dodaju samo video i audio snimci ili fajlovi koje preuzimate sa interneta.

iTop Easy Desktop podesavanja

Upravljanje iTop Easy Desktop-om je moguće i pomoću prečica na tastaturi koje možete da promenite u podešavanjima, a program se integriše i u kontekstualni meni, kome pristupate kada kliknete desnim tasterom miša na desktop, odakle brzo i lako možete da pristupite podešavanjima ili opcijama za uređivanje i kreiranje novih prozora.

iTop Easy Desktop nam donosi opcije koje su odavno trebale da budu deo Windows-a

iTop Easy Desktop je odličan program i iako ovakva organizacija desktop ikonica nije za svakoga, iskreno verujemo da je ovo nešto što je odavno trebalo da bude deo Windows-a. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da iTop Easy Desktop dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *