KeyMapper – Promenite raspored dugmića na tastaturi

KeyMapper – Promenite raspored dugmića na tastaturi

KeyMapper је besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11 koji će vam omogućiti da promenite raspored dugmića na tastaturi. Korišćenje je izuzetno jednostavno, a pored promene rasporeda, omogućiće vam i da vežete određene akcije, kao što su menjanje jačine zvuka ili nivoa osvetljenja monitora, za bilo koje dugme na tastaturi.

Kako radi KeyMapper?

KeyMapper je prenosiv program. To znači da nema instalaciju i sve što je potrebno da uradite je da ga preuzmete i pokrenete. Kada ga pokrenete, ugledaćete korisnički interfejs kojim dominira slika tastature.

KeyMapper meni

Kao što smo rekli, KeyMapper će vam omogućiti da promenite raspored dugmića na tastaturi, ali pre nego što krenete sa menjanjem rasporeda, prvo što treba da uradite je da podesite tačno kakvu tastaturu imate. Ovde možete odabrati da li vaša tastatura sadrži numerički deo ili ne, da li je u pitanju tastatura za macOS i koje pismo koristiti vaša tastatura.

Kada završite sa ovim podešavanjima, vreme je da promenite raspored dugmića i drago nam je da kažemo da je ovo poprilično jednostavan proces. Kliknite na Mappings pa na Create New Mapping, a onda odaberite za koje dugme želite da promenite šta radi. Još jedan način da ovo uradite je da kliknete duplim klikom na željeno dugme na slici tastature u glavnom meniju.

Sada će se otvoriti meni u kome se nalazi lista sa svim akcijama koje možete da odaberete i koje će se dogoditi kada pritisnete određeno dugme. Ovo može biti da se, na primer, kada pritisnete jedno dugme učita kao da ste pritisnuli neko drugo, ali i akcije kao što su pokretanje internet pregledača ili programa za email, otvaranje File Explorer-a ili sistemskih programa, pojačavanje i smanjivanje zvuka i sve druge akcije koje su moguće pomoći dugmića na tastaturi.

Kada podesite šta će određeno dugme da radi, njegova boja će se promeniti na slici u zelenu i pisaće šta to dugme sada radi. Da bi promene postale aktivne, neophodno je da restartujete računar.

KeyMapper će vam pomoći da uredite svoju tastaturu

KeyMapper je odličan program. Ukoliko želite da promenite raspored dugmića na svojoj tastaturi, ovo je, sigurni smo, jedan od najlakših načina. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da KeyMapper dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8, 10 i 11

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *