Keyword Surfer – Alat za SEO profesionalce

Keyword Surfer – Alat za SEO profesionalce

Većina SEO profesionalaca (Search Engine Optimization), to jest, onih koji se bave optimizacijom veb sajtova kako bi se oni što bolje pozicionirali na internet pretraživačima, koriste skupocene programe kao što je Ahrefs. Ovakvi programi nude ogroman broj opcija i načina za istraživanje interneta, što je neophodno za kvalitetno obavljanje ovog posla. Međutim, dodatni alati koji se fokusiraju na jedan aspekt ovog posla su uvek dobrodošli, a to je upravo plugin koji ćemo vam danas predstaviti.

Keyword Surfer je besplatan plugin za Google Chrome, koji će onima koji se bave SEO-om pomoći da lakše i brže pretražuju ključne reči ili fraze.

Kako radi Keyword Surfer?

Kada instalirate Keyword Surfer, njegova ikonica će se pojaviti u gornjem desnom uglu Google Chrome-a, u delu internet pregledača rezervisanom za ikonice plugin-ova. Ova ikonica ne služi ničemu, tako da je slobodno možete sakriti.

Keyword Surfer meni

Keyword Surfer radi tako što kada izvršite pretragu pomoću Google-a, ispod svakog ponuđenog linka će se pojaviti set informacija o veb sajtu, kao i o ključnim rečima ili frazama koje ste uneli. Među njima su podaci o mesečnom broju posetilaca, ukupnom broju reči koje stranica sadrži i koliko puta se ključna reč ili fraza pojavljuju.

Sve informacije će važiti za državu iz koje vršite pretragu, ali ovo je moguće promeniti pomoću zgodnog menija, koji kreira sam plugin i koji će se pojaviti sa desne strane Google pretrage. U ovom meniju, pored toga što možete da promenite državu, moći ćete da vidite procenat prisutnosti upisane ključne reči, ali i onih ključnih reči koje su slične ili se često upotrebljavaju.

Još jedna zgodna opcija je Collection (kolekcija). Bilo koju ključnu reč ili frazu koju želite da sačuvate možete da obeležite i ona će biti sačuvana u ovoj sekciji. Pristupate joj pomoću dugmeta u gornjem desnom uglu menija koji plugin kreira, a klikom na neku sačuvanu ključnu reč, automatski se vrši Google pretraga za tim terminom.

Keyword Surfer će olakšati i ubrzati posao onima koji se bave SEO-om

Keyword Surfer je odličan alat i bez sumnje će ubrzati i olakšati posao SEO profesionalcima. Plugin je poprilično jednostavan, nema skoro nikakvih podešavanja i sve radi automatski. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Keyword Surfer dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *