Lock Cursor Tools – ograničite kretanje kursora miša

Lock Cursor Tools – ograničite kretanje kursora miša

Kada na računaru radite nešto sa više otvorenih prozora ili imate više od jednog monitora, zgodno bi bilo da možete da ograničite kretanje kursora miša na smo određeni prostor. Ova opcija, na žalost, ne postoji u Windows-u već je za to potrebno instalirati dodatni program.

Predstavljamo vam Lock Cursor Tools, besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10, pomoću koga ćete moći da ograničite kretanje kursora miša i to na nekoliko načina u zavisnosti od svojih potreba.

Kako radi Lock Cursor Tools?

Da počnemo sa jedinom zamerkom koju imamo. Lock Cursor Tools nije prenosiv program, već ga morate instalirati. Kada je program prenosiv to znači da nema instalaciju već ga je dovoljno samo pokrenuti. Ovakve programe zgodno je držati ga na USB disku, a s obzirom na funkciju Lock Cursor Tools-a, on je savršen za ovakvu upotrebu. Ipak, ovo je mala zamerka, ali i nešto što bi voleli da vidimo u budućnosti.

Kao što smo rekli, funkcija Lock Cursor Tools-a je da ograniči kretanje kursora miša i to možete uraditi na tri načina. Možete sami da odredite prostor na ekranu unutar koga će miš moći da se kreće, kao i da miša ograničite na određeni prozor ili monitor.

Lock Cursor Tools meni

“Zaključati” kursor je moguće pomoću ikonice u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata) ili putem prečice na tastaturi. Ovu prečicu možete sami da podesite ili možete da koristite ne baš tako zgodnu podrazumevanu prečicu, Ctrl + Alt + I. Da “otključate” kursor, ponovo pritisnite prečicu na tastaturi ili idite mišem u gornji levi ugao zaključane oblasti i pojaviće se crveno dugme X na koje možete da kliknete i otključate miša.

Lock Cursor Tools nema korisnički interfejs, a među podešavanjima jedino možete uključiti da se program pokreće zajedno sa Windows-om, promenite prečicu za zaključavanje, odnosno otključavanje miša i promenite način na koji želite da ograničite kretanje miša. Imajući svo ovo u vidu, program je veoma lak za korišćenje i početnici će moći da ga koriste bez ikakvih problema.

Lock Cursor Tools podesavanja

Zaključak

Lock Cursor Tools je odličan program koji nam se svideo i dobija našu preporuku. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, a osim jedne male zamerke, koja će za većinu korisnika biti nebitna, nemamo nikakve apsolutno nikakvu kritiku.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *