LockHunter

LockHunter

Da li vam se nekada desilo da probate da obrišete fajl, a Windows vam prijavi da neki program ili proces koriste taj fajl, pa je nemoguće obrisati ga? Ko koristi taj falj, koji proces i zašto baš taj fajl? Na ova pitanja uglavnom ne dobijamo odgovor i osim ukoliko se ne razumemo u funkcionisanje Windows-a na inžinjerskom nivou, primorani smo da se pomirimo sa činjenicom da će taj fajl ostati neobrisan.

Predstavljamo vam LockHunter, besplatni program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10. Pomoću LockHunter-a dobićete odgovor na većinu postavljenih pitanja, i što je najbitnije, mogućnost da se “rešite” neželjenog fajla.

Kako radi LockHunter?

Kada naiđete na fajl koji ne možete da obrišete, sve što treba da uradite je da desnim tasterom miša kliknete na fajl i izaberete opciju What’s locking this file?. Alternativno, možete da pokrenete LockHunter i u meniju upišete naziv fajla, adresu fajla ili jednostavno prevučete fajl u meni programa.

Tada će LockHunter izvršiti analizu i prikazati vam sve programe i procese koji koriste taj fajl. Takođe, pojaviće se i akcije koje je moguće izvesti nad fajlom. Tako ćete moći da zaustavite proces koji blokira fajl, obrišete fajl i posebno zgodna opcija, da fajl bude obrisan po ponovnom pokretanju računara. Svi fajlovi obrisani pomoću LockHunter-a biće smešteni u Recycle Bin, tako da ne morate da brinete da je fajl zauvek izgubljen ukoliko odlučite da vam je ipak potreban.

LockHunter meni

Dodatne opcije koje nudi su mogućnost otključavanja fajla, preimenovanje fajla, kao i pravljenje kopije. Sve opcije koje sadrži su veoma korisne, a ne možemo da se setimo ni jedne koja bi nam zafalila.

Korisnički interfejs je jednostavan, pregledan i lepo izgleda. Snalaženje u programu je veoma lako. Pošto sadrži svega nekoliko, veoma jasnih opcija i početnici će bez problema moći da koriste LockHunter.

Zaključak

LockHunter je mali ali koristan program koji svoj posao obavlja veoma dobro. Dobro je dizajniran, radi bez greške i lako ga je koristiti. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *