LosslessCut – Sečenje videa bez gubitka kvaliteta

LosslessCut – Sečenje videa bez gubitka kvaliteta

Ukoliko želite da isečete delove video snimka, to možete da uradite pomoću bilo kog programa za obradu videa. Međutim, ukoliko želite da smo isečete video, bez ikakve dodatne obrade, profesionalni programi su previše komplikovani za ovako jednostavan zadatak. Takođe, ukoliko se ne bavite često ovim poslom, dobra je šansa da na svom računaru nemate instaliran programa za obradu videa.

LosslessCut je besplatan program za Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux, pomoću koga ćete moći brzo i jednostavno da isečete delove video snimka.

Kako radi LosslessCut?

LosslessCut je program koji možete da koristite kao običan program koji instalirate na svoj računar, ali i kao prenosiv program koji ne zahteva instalaciju, već je dovoljno samo da ga preuzmete i pokrenete. Služi za sečenje video snimaka, bez gubljenja kvaliteta snimka i toliko je jednostavan da čak i ako nikada niste koristili ni jedan program za obradu videa, posle kraćeg upoznavanja sa komandama, koristićete ga kao profesionalac.

LosslessCut meni

Kada pokrenete program, gledaćete jednostavan korisnički interfejs koji sadrži svega nekoliko komandi. Prvo što treba da uradite je da u program dodate video koji želite da isečete. Podržani formati su MP4, MOV, WEBM, MKV, OGG, WAV, MP3, AAC, H264, Theora, VP8 i VP9, ali čak i ako imate video koji je nekom drugom formatu, moći ćete da ga isečete, ali će u tom slučaju kvalitet snimka biti smanjen, o čemu će vas i sam program obavestiti.

Da bi isekli video, sve što treba da uradite je da odaberete početnu i krajnju poziciju u videu, a možete da izaberete neograničen broj delova koje želite da isečete, tako da ne morate više puta da učitavate jedan te isti video. Kada završite sa obeležavanjem delova za sečenje, kliknite na dugme Export. Tada će se otvoriti novi menu i kome možete da izaberete da li će svi delovi biti sačuvani kao posebni fajlovi ili će se svi spojiti u jedan fajl.

LosslessCut cuvanje videa

Od dodatnih opcija imamo mogućnost da rotiramo video, ali ova opcija neće raditi u svim formatima, čak i onima koje program podržava. Takođe postoji i opcija da se zvuk iz videa izbaci ili da se zameni nekim drugim, kao i opcija da se na video “nalepi” tekst. Još jedna opcija koja nam se posebno svidela je da se iz videa izvadi samo slika, koju je moguće sačuvati u JPG i PNG formatu.

LosslessCut će većini korisnika služiti bolje od profesionalnih programa za obradu videa

LosslessCut je odličan program, za koji iskreno verujemo da će većini korisnika bolje služiti nego profesionalni programi za obradu videa. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, 11, macOS i Linux

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

1 Komentar

  • Gde se nalazi ta opcija da se upise tekst na video fajl?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *