Luna – Automatsko menjanje izgleda u Windows-u 10

Luna – Automatsko menjanje izgleda u Windows-u 10

Ukoliko volite da menjate između svetle i tamne teme u Windows-u, verovatno vam fali opcija koja bi ovo automatski radila u određeno doba dana, na primer, svetla tema ujutru, a tamna uveče. Luna je besplatan program za Windows 10 koji će vam omogućiti da uključite automatsko menjanje teme i pozadine na desktop-u u tačno određeno vreme.

Kako radi Luna?

Kada instalirate i pokrenete Luna-u, ugledaćete meni koji sadrži samo jednu opciju, Enable automatic theme changer (Uključi automatski zamenjivač tema). Aktiviranjem ove opcije otkriće se ostale opcije koje program nudi i kojih nema tako mnogo, a i aktiviraćete program.

Luna meni

Program radi tako što menja između dve teme koje sami odaberete, a to radi u vreme koje ste zadali. Po podrazumevanim podešavanjima koristiće se svetla i tamna Windows-ova tema. Svetla tema će se uključivati u 7 ujutru, a tamna u 19 sati uveče. Ukoliko želite da koristite neke druge teme, možete podesiti koje teme će se smenjivati, a slobodno možete i promeniti vreme kada će se koja tema aktivirati. Opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da uključite da se i u programima smenjuju tamna i svetla tema onda kada se menja i tema u Windows-u.

Pored promene teme, moguće je podesiti i automatsko menjanje pozadine na desktop-u. Za ovo postoji posebna opcija, a sve što treba da uradite je da odredite koja slika će se koristiti kada je uključena svetla, to jest, tamna tema. Pored odabira slike, ovde nemamo nikakve dodatne opcije za podešavanje kako će se slika prikazivati na desktop-u.

Luna je program koji je zamišljen sa idejom da automatski vrši promenu svetle i tamne teme, ali ga ne morate samo ovako koristiti. Možete, recimo, da odaberete temu koja će se prikazivati samo nekoliko sati uveče, ali su ovde mogućnosti ograničene. Iz ovog razloga, ne sviđa nam se to što je moguće izabrati između samo dve teme i dva vremena kada će se one smenjivati i više bi voleli da je ovo ograničenje makar tri ili četiri.

Luna će se svideti svima koji vole da uređuju izgled svog Windows-a

Luna je simpatičan program, a svideo nam se i pored kritike koju smo izneli. Korišćenje je više nego jednostavno, tako da vam neće trebati računarsko predznanje da bi ga podesili da radi kako želite. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Luna dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *