Magnifixer – lupa za monitor

Magnifixer – lupa za monitor

Magnifixer je besplatan program za Windows 7, 8 i 10 koji uveličava sve što se nalazi u blizini miša i to prikazuje u odvojenom prozoru. Ovaj alat je namenjen kako dizajnerima, tako i ljudima koji imaju problema sa vidom, što je, priznaćete, pomalo neobičan spoj.

Kako radi Magnifixer?

Sam princip rada Magnifixer-a je veoma jednostavan. Kada instalirate i pokrenete program, otvoriće se novi prozor. U ovom prozoru će sve iznad čega se nalazi vaš kursor biti uveličano. Podržano uvećanje je od dva do četrdeset puta, mada postoji i opcija da se prikazuje slika bez uvećanja. Pored ovoga, u okviru prozora se prikazuju RGB vredosti boje iznad koje se miš nalazi, kao i koordinate miša na ekranu.

Magnifixer

Veličina prozora može da se menja, ali i da se postavi na drugi monitor, ukoliko koristite višemonitorsko radno okruženje. Kada pomerate miša, slika u prozoru će pratiti vaš kursor. Postoji opcija i da se uvek prikazuje isti deo ekrana.

U sekciji sa podešavanjima se nalazi mnogo opcija među kojima su mogućnost da se ivice linija “omekšaju”, da se boje prikazuju u HTML umesto RGB kodu, da se boje prikazuju obrnuto i da se prozor programa uvek postavlja iznad svih drugih prozora. Podrazumevana frekvencija osvežavanja je petnaest puta u sekunda, ali to se može povećati na šezdeset puta ili smanjiti na jednom u sekundi.

Magnifixer podesavanja

Radi lakšeg upravljanja programom, podržane su prečice na tastaturi pomoću kojih možete da na primer uključite opciju da se fiksira lokacija koja će se prikazivati umesto da se prati kretanje miša ili da obrnete boje na ekranu. Jedinu zamerku koju imamo, je ta da se ove prečice ne mogu menjati. Ovo može da bude nezgodno ukoliko već koristite neki drugi program koji koristi ove iste prečice. Osim toga, ovo nije tako veliki problem.

Zaključak

Magnifixer je odličan program. Svoj posao obavlja savršeno, a prilikom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili grešku u radu. Opcije koje sadrži su sasvim dovoljne da zadovolje potrebe čak i najzahtevnijih korisnika. Ukoliko se bavite dizajnom ili imate problema sa vidom, predlažemo vam da isprobate Magnifixer.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *