Meteor – Merenje brzine interneta na mobilnom telefonu

Meteor – Merenje brzine interneta na mobilnom telefonu

Kada primetimo da nam se veb sajtovi sporo učitavaju ili da u online igricama imamo lag (kašnjenje), mnogi od nas prvo odu na neki veb sajt gde možemo da izmerimo brzinu interneta i proverimo da li je ovde problem. Na mobilnom telefonu, pored veb sajtova, možemo da koristimo i aplikacije, ali ovde nailazimo na problem. Iz nekog razloga besplatne aplikacije za merenje brzine interneta su toliko prepunjene reklamama da su maltene neupotrebljive. Međutim, to nije slučaj sa aplikacijom koju ćemo vam predstaviti.

Meteor je besplatna aplikacija za Android i iOS koja će vam omogućiti da izmerite brzinu interneta, a pritom ne sadrži nikakva ograničenja, niti reklame.

Kako radi Meteor?

Kada instalirate i pokrenete Meteor ugledaćete lepo stilizovan i praktičan korisnički interfejs na čijoj sredini se nalazi veliko dugme za početak merenja brzine interneta. Merenje se može vršiti za 2G, 3G, 4G i 5G mreže, a moći ćete da odaberete i mobilnog operatera za koga ćete izvršiti testiranje.

Meteor merenje brzine interneta

Kada završite sa testiranjem dobićete izvještaj u kome ćete pronaći brzinu preuzimanja (download), postavljanja (upload) i ping, kao i ocenu brzine interneta. Ovde imamo još jednu interesantnu opciju, a to je mogućnost da pogledate kako će se vaša brzina interneta pokazati u određenim aplikacijama, kao što su YouTube ili Google Maps.

Sva testiranja koja vršite će biti sačuvana u sekciji History. Odavde ćete lako moći da imate uvid u brzinu svog interneta, a moći ćete da i sortirate testove koji su izvršeni u toku dana, nedelje ili meseca. Takođe, moći ćete da vidite i koliko je interneta potrošeno na testove, što može biti korisno ukoliko imate ograničen broj besplatnih megabajta na mobilnom internetu.

Opcije koje imamo u Meteor-u nisu ništa novo, a druge aplikacije nude i dodatne opcije, koje su uglavnom manje bitne, ali sve jedno koriste u određenim trenucima. Međutim, postoji jedna velika razlika koja ovu aplikaciju podiže iznad konkurencije. Naime, Meteor je potpuno besplatna aplikacija, koja ne sadrži nikakve reklame, niti krije bilo koju opciju iza pretplate. Ne moramo da vas podsećamo na to kolika je ovo retkost. Činjenica da je potpuno besplatna čini Meteor jednom od najboljih aplikacija u ovoj kategoriji.

Meteor rezultati merenja

Meteor je jedna od najboljih aplikacija u ovoj kategoriji

Nema sumnje da je Meteor jedna od najboljih aplikacija u ovo kategoriji. Radi odlično, više je nego jednostavna za upotrebu, sadrži sve najbitnije i po neku manje bitnu opciju, a pritom je potpuno besplatna. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Meteor apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Android i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo Meteor verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (2 ocena, prosečno: 5,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *