MicSwitch

MicSwitch

Ako ste ikada igrali online igricu u kojoj ste koristili mikrofon za komunikaciju, sigurno ste čuli razgovor svojih saigrača sa njihovim ukućanima, zato što su zaboravili da ugase mikrofon. Dobre su šanse da se ovako nešto i vama dogodilo.

U Windows-u “mutiranje” mikrofona može da se izvrši na nekoliko načina. Međutim, ne postoji lak način da imate uvid u to da li je mikrofon uključen ili ugašen. Čak i kada ugasite mikrofon koristeći opcije koje nudi Windows, ne možete biti sigurni da je on ugašen globalno, to jest, dešava se da čak i tada neki od pokrenutih programa i dalje koristi mikrofon.

Predstavljamo vam MicSwitch, besplatni program za Windows Vista, 7, 8 i 10, koji nam omogućava da brzo ugasimo (mutiramo) mikrofon u svim programima i pritom uvek imamo jasan uvid u to da li je mikrofon uključen ili ugašen.

Kako radi MicSwitch?

Kada instalirate i pokrenete MicSwitch, otvoriće se meni u kome prvo što treba da uradite je da podesite prečicu na tastaturi pomoću koje palite i gasite mikrofon. Ovo postižete tako što kliknete na polje Hotkey i na tastaturi pritisnete dugme koje će služiti za ovo. Možete da pritisnete i kombinaciju dugmića, na primer, Ctrl + M i tada će to postati prečica.

MicSwitch podesavanja

MicSwitch sadrži i opciju push-to-talk. Ova opcija radi tako što odredite dugme na tastaturi, a mikrofon radi samo dok ovo dugme držite pritisnutim. Zgodno kada želite da budete sigurni da je mikrofon uključen samo kada ga koristite.

Kada završite sa podešavanjem programa, on se minimizuje u System Tray (donji desni ugao ekrana, pored sata), a na ekranu će se pojaviti widget (velika ikonica) u obliku mikrofona. Ovaj widget pokazuje kada je mikrofon upaljen, a kada je ugašen. Takođe, kada palite i gasite mikrofon, ove promene će biti praćene različitim zvučnim signalima, da vas obaveste u kom stanju je mikrofon.

MicSwitch widget

Widget-u možete da promenite veličinu, providnost i poziciju na ekranu, a možete ga i ugasiti, ukoliko smatrate da je nepotreban. Nama lično, nije bio potreban zato što je zvučno obaveštenje sasvim dovoljno.

Zaključak

MicSwitch je jednostavan program, veoma je lak za korišćenje, a funkcije koje pruža su izuzetno korisne, posebno ako često komunicirate putem računara. Predlažemo vam da ga isprobate.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *