MicSwitch

 MicSwitch

Ako ste ikada igrali online igricu u kojoj ste koristili mikrofon za komunikaciju, sigurno ste čuli razgovor svojih saigrača sa njihovim ukućanima, zato što su zaboravili da ugase mikrofon. Dobre su šanse da se ovako nešto i vama dogodilo.

U Windows-u “mutiranje” mikrofona može da se izvrši na nekoliko načina. Međutim, ne postoji lak način da imate uvid u to da li je mikrofon uključen ili ugašen. Čak i kada ugasite mikrofon koristeći opcije koje nudi Windows, ne možete biti sigurni da je on ugašen globalno, to jest, dešava se da čak i tada neki od pokrenutih programa i dalje koristi mikrofon.

Predstavljamo vam MicSwitch, besplatni program za Windows Vista, 7, 8 i 10, koji nam omogućava da brzo ugasimo (mutiramo) mikrofon u svim programima i pritom uvek imamo jasan uvid u to da li je mikrofon uključen ili ugašen.

Kako radi MicSwitch?

Kada instalirate i pokrenete MicSwitch, otvoriće se meni u kome prvo što treba da uradite je da podesite prečicu na tastaturi pomoću koje palite i gasite mikrofon. Ovo postižete tako što kliknete na polje Hotkey i na tastaturi pritisnete dugme koje će služiti za ovo. Možete da pritisnete i kombinaciju dugmića, na primer, Ctrl + M i tada će to postati prečica.

MicSwitch podesavanja

MicSwitch sadrži i opciju push-to-talk. Ova opcija radi tako što odredite dugme na tastaturi, a mikrofon radi samo dok ovo dugme držite pritisnutim. Zgodno kada želite da budete sigurni da je mikrofon uključen samo kada ga koristite.

Kada završite sa podešavanjem programa, on se minimizuje u System Tray (donji desni ugao ekrana, pored sata), a na ekranu će se pojaviti widget (velika ikonica) u obliku mikrofona. Ovaj widget pokazuje kada je mikrofon upaljen, a kada je ugašen. Takođe, kada palite i gasite mikrofon, ove promene će biti praćene različitim zvučnim signalima, da vas obaveste u kom stanju je mikrofon.

MicSwitch widget

Widget-u možete da promenite veličinu, providnost i poziciju na ekranu, a možete ga i ugasiti, ukoliko smatrate da je nepotreban. Nama lično, nije bio potreban zato što je zvučno obaveštenje sasvim dovoljno.

Zaključak

MicSwitch je jednostavan program, veoma je lak za korišćenje, a funkcije koje pruža su izuzetno korisne, posebno ako često komunicirate putem računara. Predlažemo vam da ga isprobate.

Platforma:
Windows Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Ako vam se dopao ovaj članak, možda će vam se svideti i...

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *