Midnight Lizard – Detaljno podešavanje boja i osvetljenja u internet pregledaču

Midnight Lizard – Detaljno podešavanje boja i osvetljenja u internet pregledaču

Često pišemo o programima koji se bave zaštitom očiju prilikom dugog gledanja u monitor računara. Razlog za to je činjenica da verujemo da su ovi programi važni za mnoge korisnike, ali i zato što često naiđemo na interesantan program koji ovaj problem rešava na jedinstven način ili nam nudi nove mogućnosti koje ne viđamo često u programima ove vrste.

Midnight Lizard je ovakav jedan program. U pitanju je besplatan plugin za Google Chrome i Mozilla Firefox internet pregledače koji će vam omogućiti da detaljno podesite boje veb sajtova, kao i osvetljenje, tako da smanjite naprezanje očiju tokom dugog gledanja u monitor.

Kako radi Midnight Lizard?

Kada instalirate Midnight Lizard plugin u svoj internet pregledač, odmah ćete primetiti da su se boje veb sajtova promenile u tamnu temu (Dark Mode). Međutim, ukoliko želite više od ovog plugin-a, kliknite na njegovu ikonicu u gornjem desnom uglu ekrana i otvoriće se meni u kome ćete pronaći veliki broj podešavanja.

Midnight Lizard opsta podesavanja

Pre svega tu je mogućnost odabira jedne od 16 tema, to jest, različitih kombinacija svetlih i tamnih boja, koje imaju za cilj smanjenje zamaranja očiju. Ovo je brz način da bez mnogo muke dođete do kombinacije boja koje vam najviše odgovaraju ili koje vam se najviše sviđaju.

Pored odabira teme, možete detaljno da podesite boje i nivo osvetljenja svakog dela veb sajta posebno. To znači da možete da podesite kakvu pozadinu želite, boje dugmića, linkova, teksta i tako dalje. Svaka od ovih opcija ima sopstvenu sekciju gde možete da odaberete nivo osvetljenja, boju, kontrast i slično. Jedna opcija koja nam se posebno svidela je mogućnost da napravite podešavanja koja će se koristiti na svim veb sajtovima, ali i opcija da napravite podešavanja za pojedinačne sajtove.

Kada završite sa podešavanjima, možete da odredite kada će ona biti aktivna. Možete da podesite da to bude uvek, ali i da odredite u kom delu dana će se ona automatski aktivirati, to jest deaktivirati. Na ovaj način ne morate ručno da palite i gasite plugin u zavisnosti od dela dana.

Midnight Lizard podesavanja dugmica

Midnight Lizard je jedan od najboljih programa ove vrste

Midnight Lizard nudi opcije koje nam daju kompletnu kontrolu nad bojama i osvetljenju svih delova veb sajta, a ovo je nešto što ne viđamo tako često. Ukoliko ne želite da se petljate sa podešavanjima, odaberite neku od ponuđenih tema, sa druge strane, ukoliko želite da detaljno podesite svaki aspekt veb sajta, to takođe možete da uradite brzo i lako. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Midnight Lizard apsolutno dobija našu preporuku.

Platforma:
Google Chrome i Mozilla Firefox

U linku za preuzimanje, ponudili smo Midnight Lizard verziju za Google Chrome, ako želite da preuzmete verziju za Mozilla Firefox, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *