Milki – Pomodoro tehnika za učenje

Milki – Pomodoro tehnika za učenje

Pomodoro (u prevodu sa italijanskog: paradajz) je tehnika učenja koju je krajem 80-ih godina prošlog veka osmislio Francesco Cirillo. Ova tehnika radi tako što učenje raspoređuje u strogo ograničene vremenske periode, najčešće u trajanju od 25 minuta, nakon čega sledi kratka pauza, uglavnom 5 minuta. Posle određenog broja ponavljanja, tri ili četiri puta, sledi duža pauza u trajanju od 15 minuta. Ideja ove tehnike je da vas nauči disciplini i pomogne vam da ne gubite vreme odlažući svoje obaveze.

Milki je besplatna aplikacija za Android i iOS koja će korisnicima pomoći da steknu disciplinu i radne navike pomoću Pomodoro tehnike učenja.

Kako radi Milki?

Kada instalirate i pokrenete Milki, prvo što treba da uradite je da se ulogujete. Ovo možete uraditi putem svog email-a, ali je moguće iskoristiti i Google nalog, ukoliko ga imate. Posle ovoga, potrebno je da odaberete svoje korisničko ime i aplikacija je spremna za korišćenje.

Milki meni

Nakon ovoga, potrebno je da dodate aktivnosti. Ovo mogu biti radni zadaci, predmeti za učenje ili bilo šta što predstavlja obavezu koju treba da završite. Maksimalno možete da imate do 7 aktivnosti, a kada neku aktivnost završite, možete je obrisati i dodati novu.

Kada dodate sve svoje aktivnosti Milki je spreman za korišćenje. Na glavnom ekranu imaćete mogućnost da odaberete kojom aktivnošću želite da se pozabavite, pritisnite na dugme Start i tajmer će početi da odbrojava. Nakon 25 minuta bićete obavešteni da je vreme za pauzu, a nakon 5 minuta da je pauza gotova. Posle četiri ponavljanja, uslediće duža pauza u trajanju od 15 minuta.

Kako koristite Milki i ispunjavate svoje obaveze, polako ćete dobijati nagradne poene, koji će, kada ih sakupite dovoljno, automatski otključavati nove opcije unutar aplikacije. Pomoću ovih poena moći ćete da otključate grafikon i tabelu koji prikazuju vaše pređašnje uspehe, Targets, mogućnost da postavite ciljeve, top listu koja prikazuje korisnike koji imaju najviše poena i tako dalje.

Ukoliko želite da promenite dužinu trajanja rada, pauza ili broja ponavljanja, moraćete da kupite premijum verziju aplikacije. Verujemo da ovo neće biti problem većini korisnika, a imajući u vidu da Milki ne sadrži nikakve reklame, nećemo mu zameriti što ovo drži zaključano iza pretplate.

Milki podesavanja

Da li će vam Milki pomoći da bolje učite, zavisi najviše od vas

Milki je odlična aplikacija, ali verujemo da od vas samih zavisi koliko će vam biti korisna. Ukoliko je instalirate i zaboravite da je tu, sigurno vam neće uopšte pomoći. Sa druge strane, ukoliko je redovno koristite, sigurni smo da ćete videti pozitivne rezultate. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Milki dobija našu preporuku.

Platforma:
Android i iOS

U linku za preuzimanje, ponudili smo Milki verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS, kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *