Monster Mash – 3D animacija za početnike

Monster Mash – 3D animacija za početnike

3D animacija je nešto čime su se tradicionalno bavili isključivo profesionalci. Razlog za ovo je očigledan. Pored talenta za crtanje i modelovanje, neophodno je poznavanje komplikovanih programa i godine vežbanja da bi dobili i najjednostavniju animaciju.

Monster Mash je besplatan program kompanije Google koji radi unutar internet pregledača i kome pristupate putem veb sajta, koji će početnicima omogućiti da jednostavan način naprave i animiraju 3D modele.

Kako radi Monster Mash?

Monster Mash je online servis za crtanje i animiranje 3D modela namenjen početnicima, ali i profesionalcima za brzo kreiranje i razrađivanje ideja. Razlog zašto nam se svideo je činjenica da sadrži svega nekoliko opcija, koje je lako razumeti, a većina posla je automatizovana.

Monster Mash meni

Kada otvorite veb sajt Monster Mash-a, ugledaćete platno za crtanje iznad koga se nalaze, pored opcija za novi projekat, čuvanje i otvaranje projekta, samo tri alatke. Prva je Draw (crtanje). Za početak potrebno je da nacrtate 2D verziju modela koji želite da animirate. Ovo radite mišem i za crtanje, osim obične olovke, nema nikakvih dodatni alatki.

Kada završite crtanjem 2D modela, vreme je da ga pretvorite u 3D. Ovo radite jednostavnim klikom na drugu opciju, Inflate (naduti). Kada kliknete na Inflate, vaš 2D crtež će automatski biti pretvoren u 3D model. Ove ćete moći i da uredite svoj 3D model tako što ćete, na primer, promeniti položaj glave ili ruku.

Treća i poslednja opcija je Animate (animiraj). Ovo radi tako što bukvalno snimite pokrete koje će svaki deo 3D modela raditi, a ovo možete da uradite za bilo koji deo svog crteža. Snimanje pokreta radite tako što mišem “uhvatite” deo modela i pomerate ga onako kako želite da se pokreće u animaciji. Takođe, postoji i opcija za rotiranje, a ono što je najbolje, ukoliko ste animirali 3D model, sve animacije će raditi i kada rotirate model.

Monster Mash je jednostavan ali kvalitetan program za 3D animaciju

Monster Mash je program koji je neverovatno zabavan i lak za korišćenje. Namenjen je početnicima, ali može poslužiti i profesionalcima zato što je kreiranje 3D animacija brzo i jednostavno. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili grešku, tako da dobija našu preporuku.

Platforma:
Veb sajt

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *