MusicBrainz Picard – Sve informacije o pesmi na klik

MusicBrainz Picard – Sve informacije o pesmi na klik

Koliko puta vam se desilo da na svom računaru imate pesmu koja vam se sviđa i za koju želite da saznate više o izvođaču, ali u nazivu fajla nisu ni ime pesme, ni grupe koja tu pesmu izvodi. Čak i da imate ove informacije, moraćete da pretražite internet za sve ostalo što vas interesuje, a ponekad je teško pronaći sve potrebne podatke, pogotovu ako je u pitanju manje poznati izvođač.

MusicBrainz Picard je besplatan program za Windows 7, 8 i 10 koji će vam pomoći da pronađete podatke o pesmama, kao i da ih grupišete radi lakšeg snalaženje.

Kako radi MusicBrainz Picard?

MusicBrainz Picard funkcioniše po jednostavnom principu. Kada instalirate i pokrenete program ugledaćete korisnički interfejs koji je podeljen na tri dela. Prvo što treba da uradite je da u program “ubacite” pesme sa svog računara i one će se pojaviti izlistane u levom meniju. Sada kliknite na dugme Lookup i program će automatski pretražiti internet i pronaći sve podatke o pesmama koje ste dodali.

MusicBrainz Picard meni

Među ovim podacima pronaći ćete pun naziv izvođača i pesme, kom albumu numera pripada, kao i listu svih pesama sa tog albuma koje nemate na svom računaru. Takođe ćete pronaći i informacije o distributeru, sliku albuma, bar kod pesme i još mnogo toga.

Pored pronalaženja podataka, pomoću MusicBrainz Picard možete da grupišete numere u kategorije koje, na primer, pripadaju istom albumu ili izvođaču, kreirate kompilacije, a program sadrži i druge opcije koje će vam pomoći da se lakše snađete. Za one koji žele da se ozbiljnije posvete organizaciji svoje muzike, MusicBrainz Picard nudi i opciju da napravite besplatan nalog i koristite besplatan Cloud servis na kome možete da čuvate svoje kompilacije i albume.

MusicBrainz Picard je program otvorenog koda, što znači da je kod slobodno dostupan svima i da svako može da ga koristi i modifikuje. Ovo je dovelo do razvoja zajednice korisnika koji su napravili veliki broj plugin-ova koje možete da instalirate i programu dodate nove mogućnosti.

MusicBrainz Picard je jedan od najboljih programa ove vrste

Ono što nam se najviše svidelo u MusicBrainz Picard-u je to što je gotovo sve automatizovano. Korisniku ostaje samo da klikne na po neki taster, nakon čega će brzo i jednostavno da dobije sve informacije koje poželi. Kada uzmemo u obzir da je program potpuno besplatan i bez ikakvih reklama ili ograničenja, apsolutno ga preporučujemo.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *