Naučite programiranje uz Grasshopper aplikaciju

Naučite programiranje uz Grasshopper aplikaciju

Naučiti programiranje nije lako. Zahteva dosta učenja, stalni rad, vreme i posvećenost. Verovatno najveći problem za sve koji tek počinju da uče je da razumeju osnovne koncepte programiranja. Ima ih mnogo i neki nisu odmah baš najjasniji.

Besplatna aplikacija za Android i iOS pod nazivom Grasshopper (skakavac) će svima koji žele da uče programiranje, tačnije JavaScrpt, pomoći da savladaju osnovne i pripremiti ih za ozbiljnije učenje.

Kako nas to Grasshopper uči da programiramo

Grasshopper je pravljen sa idejom da pomogne onima sa malo ili nimalo iskustva u programiranju, koristeći kratke i “lako svarljive” lekcije. Aplikacija će vas naučiti šta su promenljive, funkcije, metodi i još mnogo toga. Na kraju svake lekcije ćete dobijati poene i sertifikate kojima možete da se pohvalite prijateljima.

Grasshopper je takođe namenjen i onima sa malo više iskustva, mada dizajn interfejsa i način na koji vas uči odaje utisak da je aplikacija namenjena početnicima.

Grasshopper lekcije

U Grasshopper-u, umesto da čitate dugačka objašnjenja i detaljno razumete neki programerski koncept, lekcije su podeljene na delove koji ovo objašnjavaju na najjednostavniji mogući način. Rešavaćete zagonetke i kvizove koji će vam pomoći da razvijete veštine u rešavanju problema i učvrstite svoje znanje.

Ovaj način učenja je i dobar i loš. Sa jedne strane korisnici dobijaju priliku da isprobaju osnove programiranja brzo i bez tereta detaljnog objašnjenja. Međutim, u isto vreme, kurs teži da “drži učenike za ruku”, tako da će vam trebati više obuke za bilo kakvo ozbiljnije programiranje izvan aplikacije.

Grasshopper koriscenje stringa

Uprkos tome, verujemo da kao početna stepenica Grasshopper odličan način da uđete u svet programiranja. Posebno je zgodno to što je za svaku od lekcija potrebno samo par minuta, tako da je odlična zabava dok čekate u redu ili u gradskom prevozu.

Zaključak

Učenje programiranja može da bude dosadno i zamorno, mnogi nemaju vremena da se posvete dugim lekcijama ili prosto nemaju disciplinu da redovno vežbaju. Ovo je posebno problem na početku, kada je potrebno razumeti i zapamtiti ogroman broj informacija, a još nemate dovoljno znanja da počnete da se igrate.

Grasshopper proces učenja pretvara u igricu, zabavan je i interfejs je veoma je lak za snalaženje. Čak iako ne želite da se ozbiljno posvetite programiranju, predlažemo vam isprobate Grasshopper bar kao igricu.

U linku za preuzimanje, ponudili smo Grasshopper verziju za Android, ako želite da preuzmete verziju za iOS kliknite OVDE.

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *