Note to Self – Neobično hvatanje beleški

Note to Self – Neobično hvatanje beleški

Aplikacije za hvatanje beleški su odavno sastavni deo Android operativnog sistema. Bilo da je to aplikacija koju je napravila kompanija koja je napravila uređaj ili je to Google Keep koji je već bio instaliran kada ste kupili telefon, možete biti sigurni da ćete na svom telefonu imati ovakvu funkcionalnost. Iz ovog razloga, aplikacije za hvatanje beleški koje preuzimate sa Play Store-a moraju ponuditi nešto što ih izdvaja da bi uspele.

Note to Self je besplatna aplikacija za hvatanje beleški dostupna za Android koja nudi pomalo neobičnu, ali interesantnu organizaciju beleški.

Kako radi Note to Self?

Kada instalirate i pokrenete Note to Self prvo što ćete primetiti je da u glavnom meniju nisu beleške već teme o kojima možete da pišete, a beleške se nalaze unutar tih tema. Teme možete sami da kreirate, da im date ili promenite ime i dodate sliku da bi ih lakše raspoznali.

Note to Self meni

Kada uđete u određenu temu, primetićete da korisnički interfejs izgleda kao da ste u nekoj aplikaciji za dopisivanje. Kada napišete belešku, da bi je sačuvali, potrebno je da pritisnete na dugme sa ikonicom aviona, kao u Viber-u, a vaša beleška će se pojavili u “balončiću” kao kada pošaljete poruku.

Note to Self beleska

Ovakva organizacija je vrlo neobična i ne možemo da setimo ni jedne aplikacije koja beleške ovako sortira. Iskreno, način na koji Note to Self organizuje beleške nam se svideo, mada je neophodno da se naviknete da drugačije gledate na svoje podsetnike. Tema treba da predstavlja jednu oblast o kojoj ćete pisati, a same beleške su sve što ulazi u okvir te teme.

Beleške mogu biti tekstualne, a ukoliko se u njima nalazi link, moći ćete da pritisnete na link i u internet pregledaču će se otvoriti relevantna veb stranica. Pored tekstualnih, beleške mogu biti i glasovne, slike, video ili GPS lokacija.

Sve beleške se, zbog bezbednosti i privatnosti, čuvaju isključivo na vašem uređaju i ne postoji čuvanje u Cloud-u. Moguće je backup-ovanje i to se vrši tako što beleške izvezete u poseban fajl, a zatim taj fajl snimite na računar ili USB. Najveća mana ovoga je to što ne postoji mogućnost sinhronizacije beleški sa više uređaja, osim da ručno učitate backup fajl. Još jedna funkcija bezbednosti je mogućnosti “zaključavanja” beleški pomoću PIN-a ili otiska prsta.

Note to Self je interesantna aplikacija koje će naći svoju publiku

Note to Self je interesantna aplikacija, koja ne nudi nikakve mogućnosti koje do sada nismo videli u drugim aplikacijama ove vrste. Ono što je izdvaja je neobičan način na koji organizuje beleške i iako verujemo da se ovo određenim korisnicima neće svideti, sigurni smo da će ova aplikacija naći soju publiku. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da Note to Self dobija našu preporuku.

Platforma:
Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *