PasswordGenerator – Jednostavan generator lozinki

PasswordGenerator – Jednostavan generator lozinki

Ukoliko često imate potrebu da osmislite lozinku, bilo zbog posla ili prosto ne želite da koristite jednu te istu lozinku za sve online servise na koje se prijavljujete, predlažemo vam da isprobate PasswordGenerator. U pitanju je besplatan program za Windows 7, 8, 10, Linux, macOS i Android koji će vam, kako mu i ime kaže, pomoći da brzo i lako generišete lozinku.

Kako radi PasswordGenerator?

PasswordGenerator je prenosiv program. To znači da nema instalaciju, već je dovoljno samo da ga preuzmete, raspakujete i pokrenete. Kada ga pokrenete ugledaćete jednostavan meni sa svega nekoliko opcija. Bitno je napomenuti da ovo nije menadžer lozinki, tako da se ne može koristiti za čuvanje i manipulaciju lozinkama, već isključivo za njihovo generisanje.

PasswordGenerator meni

Dopalo nam se to što je program izuzetno lak za korišćenje. U glavnom meniju imamo pet parametara. Prvi je dužina lozinke i ovde možemo da iz padajuće liste izaberemo između 6 i 35 karaktera. Iskreno, više bi voleli da nema ograničenja u dužini lozinke, ali ovo nije tako velika zamerka.

Sledeća četiri parametra određuju vrste karaktera koji će se koristiti pri generisanju lozinke. Na raspolaganju su mala i velika slova, brojevi i specijalni karakteri, a vi možete slobodno da odaberete šta će se od ovoga koristiti pri generisanju lozinke.

Ono što nam se posebno svidelo i što nikada do sada nismo videli kod ovakvih programa je da u sekciji sa podešavanjima možete da definišete šta se podrazumeva pod malim i velikim slovima, šta su brojevi, a šta specijalni karakteri. Takođe nam se svidela opcija da se pri generisanju lozinke ne koriste karakteri koji slično izgledaju, na primer, O i 0 (veliko slovo o i broj nula) ili I i l (veliko slovo i i malo slovo L).

PasswordGenerator podesavanja

Još jedna zgodna opcija je istorija generisanih lozinki, koju možete direktno iz programa da sačuvate kao tekstualni dokument. Malu zamerku koju ovde imamo je to što, osim lozinke, nema nikakvih drugih informacija, kao na primer, datuma kada je lozinka generisana, pa snalaženje može biti nezgodno.

PasswordGenerator je jednostavan, ali odličan program

PasswordGenerator je jednostavan program, koji radi jednu stvar, ali je radi fenomenalno. Dodatna podešavanja koja nudi ga izdvajaju od konkurencije, a kritike koje smo izneli nisu tako velike i većina korisnika ih verovano neće ni primetiti. Tokom korišćenja nismo naišli ni na jedan problem ili bug, tako da PasswordGenerator dobija našu preporuku.

Platforma:
Windows 7, 8, 10, Linux, macOS i Android

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (1 ocena, prosečno: 1,00 od 5)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *