PeperNote – samolepljive poruke na desktop-u

PeperNote – samolepljive poruke na desktop-u

Da li sebi često pišete poruke na samolepljivim papirićima i lepite ih po monitoru, stolu, polici ili ko zna čemu, sa nadom da ćete ih primetiti i podsetiti se da završite obavezu koja je zapisana na poruci. Mnogo bolje rešenje je da umesto samolepljivih papirića koristite program.

Predstavljamo vam PeperNote, besplatan program za Windows 7, 8 i 10, koji vam omogućava pravljenje Sticky Note-ova (lepljive poruke), koje, umesto na nameštaj, lepite na desktop.

Kako radi PeperNote?

Kada instalirate i pokrenete program on će biti minimizovan u System Tray-u (donji desni ugao ekrana, pored sata). Duplim klikom na ikonicu programa, automatski će se napraviti Sticky Note. U Sticky Note-u možete sebi da napišete podsetnik ili poruku, koju ćete onda “zalepiti” na desktop, tako da će vam uvek biti lako dostupna.

samolepljive poruke

Moguće je promeniti veličinu i bolju “papira”, kao i njegov položaj na ekranu. Nažalost, dozvoljen je izbor samo jedne od šest predefinisanih boja, mada to ne smatramo prevelikim propustom.

Što se tiče formatiranja teksta, zatekli smo iznenađujuće veliki broj opcija. Moguće je promeniti veličinu slova, kao i podebljati, podvući, iskriviti i precrtati tekst. Takođe je moguće podesiti da se tekst poravna na levu ili desnu ivicu poruke ili da se centrira. Font nije moguće promeniti, što je pomalo razočaravajuće.

Što se tiče samih poruka, možete da ih napravite koliko želite, a svaku poruku možete da podesite da stoji iznad otvorenih prozora. Takođe, postoji opcija da sve poruke dovedete u prvi plan, iznad drugih prozora.

Zaključak

PeperNote je veoma jednostavan program, koji radi jednu stvar i ima svega nekoliko opcija. Nema čak ni sekciju sa podešavanjima, što pokazuje koliko je jednostavan. Iskreno, bili smo u dilemi da li je ovo što nudi dovoljno.

Posle nakoliko dana korišćenja, stekli smo utisak da jeste. Ideja programa je da nam pruži brz i jednostavan način da zapišemo poruku ili podsetnik i u tome je uspeo. Dodavanjem gomile opcija, koje direktno ne služe ovoj svrsi, bi samo nepotrebno zakomplikovale program. To je naše mišljenje, a vama predlažemo da isprobate program i proverite da li se slažete sa nama.

Platforma:
Windows 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *