Photo Anonymizer – Uklonite meta podatke sa slike

Photo Anonymizer – Uklonite meta podatke sa slike

Kada napravite fotografiju koristeći kameru mobilnog telefona ili digitalnu kameru, na njoj će se pojaviti određene informacije koje se jednim imenom nazivaju meta podaci (opšti podaci). Tu se mogu naći vreme i datum, kao i GPS lokacija mesta gde je fotografija napravljena, ali i podaci o uređaju kojim je slikano. Pored ovoga, ukoliko sliku preuzmete sa interneta, u fajlu se može naći link odakle je slika download-ovana, kao i druge informacije koje potencijalno ne želite da prikažete na slici.

Meta podatke je moguće ukloniti korišćenjem programa za obradu slika, ali to može biti zamorno, pogotovu ako imate veliki broj slika sa kojih treba da ih obrišete. Mnogo bi bolje bilo kada bi ovaj proces automatizovali. U tome nam može pomoći Photo Anonymizer, besplatan program za Windows XP, Vista, 7, 8 i 10 koji će ukloniti meta podatke sa slike bez narušavanja njenog kvaliteta.

Kako radi Photo Anonymizer?

Kada instalirate i pokrenete Photo Anonymizer ugledaćete atraktivan korisnički interfejs sa lepom kombinacijom crne i zelene boje. Sve opcije koje program nudi se nalaze u početnom meniju, a to su uklanjanje meta podataka, uklanjanje GPS informacija, uklanjanje ADS podataka (link odakle je slika preuzeta i informacije o toj veb lokaciji) i podešavanja.

Photo Anonymizer meni

Ono što je najbolje kod Photo Anonymizer-a je to što je ceo proces automatizovan i od korisnika ne zahteva nikakvu kontrolu. Sve što treba da uradite je da izaberete koju vrstu informacija želite da uklonite, odaberete sliku sa koje želite da ih uklonite i program će ukloniti sve meta podatke. Pritom, kvalitet slike će ostati nepromenjen.

Još jedna odlična opcija je da ne morate da obrađujete jednu po jednu sliku, već možete da odaberete neograničen broj slika i meta podaci će biti uklonjeni sa svih slika odjednom.

U podešavanjima ćete pronaći svega tri opcije, a to su opcija da zadržite vreme i datum kada je slika napravljena, opcija da li će originalna slika biti presnimljena ili će biti napravljena nova slika i lokacija gde će ta slika biti sačuvana.

Photo Anonymizer podesavanja

Photo Anonymizer radi brzo i bez greške

Photo Anonymizer je odličan program i tokom korišćenja nismo naišli ni na jednu grešku. Korišćenje je izuzetno lako, tako da je program pogodan za početnike. Ukoliko vam je potreban program koji će ukloniti meta podatke sa slike, predlažemo vam da isprobate Photo Anonymizer.

Platforma:
Windows XP, Vista, 7, 8 i 10

odricanje od odgovornosti

Ocenite:

1 zvezdica2 zvezdice3 Zvezde4 zvezdice5 zvezdica (još uvek nema ocena)
Loading...

Šerujte: Šerujte na Facebook na Facebook Šerujte na LinkedIn na LinkedIn Šerujte na Twitter na Twitter

Pošaljite: Pošaljite na Viber na Viber Pošaljite na WhatsApp na WhatsApp Pošaljite na Telegram na Telegram Pošaljite na Facebook Messenger na Messenger Pošaljite na Mejl na Mejl

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *